На Прикарпатті витратять 30 мільйонів гривень на безпеку руху

9 липня, в Івано-Франківську відбулася сьома сесія Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання.

Богдан Демкович, заступник начальника управління житлово-комунального господарства Івано-Франківської ОДА, доповів про нову програму, яку винесли на розгляд сесії, передає Фіртка.

Мова йде про затвердження Регіональної програми розвитку автомобільних доріг та безпеки дорожнього руху Івано-Франківської області на 2021-2025 роки.

На п’ять років фінансування цієї програми повинно скласти 73.5 мільйонів гривень, з яких 43.2 витратять на заходи з розвитку автомобільних доріг, а на заходи з підвищення безпеки дорожнього руху – 30.3 мільйона гривень. Фінансування програми здійснюватиметься за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів

“Проблеми недостатнього рівня забезпечення безпеки дорожнього руху, зростання дорожньо-транспортного травматизму зумовлені наявністю численних факторів, серед яких найбільш значущими є низький рівень дисципліни учасників дорожнього руху, недостатній рівень забезпеченості транспортного процесу відповідними до встановлених вимог параметрами дороги та інші”, – йдеться у тексті документу.

Додамо, що за умови виконання в повному обсязі передбачених програмою заходів прогнозується наближення до середньоєвропейського рівня безпеки дорожнього руху, зокрема зниження, у порівнянні з 2020 роком, показників аварійності щодо соціального ризику (кількість загиблих внаслідок дорожньо-транспортних пригод на 100 тис. населення) – з 12,9 до 10,0. Втім, конкретного списку заходів у програмі ще немає.

Депутати підтримали це рішення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.