На Прикарпатті незаконно приватизували понад 120 га землі, прикриваючись бійцями АТО

Попередньо встановлена сума завданих збитків складає понад 100 млн гривень.

Співробітники Державного бюро розслідувань викрили злочинні схеми, за допомогою яких в Івано-Франківській області було незаконно приватизовано понад 120 га землі, що належала до лісового та природно-заповідного фонду. Як повідомили в четвер, 8 липня, у пресслужбі ДБР, зловмисники використовували як підставних осіб для приватизації колишніх бійців АТО.

Фігурантами цієї справи стали посадовці Держгеокадастру та керівники приватних проєктних організацій, які протягом 2019–2021 років приймали незаконні рішення щодо виділення та приватизації земельних ділянок. “Операції проводили без жодних погоджень із місцевою владою та суміжними користувачами. Під “приватизацію” потрапили навіть землі лісового та природно-заповідного фонду”, – уточнили в пресслужбі ДБР.

Підставними особами, на яких реєстрували ділянки, здебільшого були колишні учасники АТО. Землю виділяли поблизу сіл Бистриця, Поляниця, Микуличин, Хом’яківка, Стримба, Зелена та вздовж річки Бистриця Надвірнянська у місті Івано-Франківську. За попередніми даними, за такою схемою було приватизовано понад 120 га землі, завдані збитки оцінюють сумою понад 100 млн гривень.

Слідчі ДБР провели обшуки у службових приміщеннях Держгеокадастру, проєктних організаціях, а також в помешканнях фігурантів справи, вилучивши носії інформації, які підтверджують злочинну діяльність. Під час досудового розслідування буде перевірено причетність працівників правоохоронних органів до прикриття злочинної схеми.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.