На Прикарпатті до лікарні потрапили 13 людей з отруєнням: Святкували випускний

7 липня о 08:00 з Яремчанської лікарні надійшли екстрені повідомлення про захворювання на харчову токсикоінфекцію у 13 хворих, з них 12 – діти.

Хворі перебували у відпочинковому комплексі Вілла “Затишна” у Микуличині, повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, передає Фіртка.

Зазначають, що заклад не зареєстрований як оператор ринку. Як відомо, група дітей прибула на відпочинок із Коростеня Житомирської області п’ятого липня о 15:00 власним автобусом для святкування закінчення гімназії. Група складалася із 21 дитини віком 17 років, двох дорослих супроводжуючих та трьох батьків.

“У дорозі діти вживали продукти харчування, приготовлені вдома, та купляли по дорозі. В готелі відпочивальники вживали їжу, яку взяли з дому, куплену по дорозі та приготовлену в закладі відпочинку (власноруч та працівниками закладу (обід, вечеря)”, – йдеться в повідомленні.

Захворювання розпочалося в другій половині дня (проявлялося нудотою, блювотою, підвищенням температури тіла до 37,2 С, болем в животі, у деяких – проносом). О 23:00 шостого липня 12 дітей і один із батьків були госпіталізовані до інфекційного відділення КНП «Яремчанської МЛ» з попереднім діагнозом: харчова токсикоінфекція. Стан хворих – середньої важкості.

Станом на 15:00 сьомого липня госпіталізовано 13 осіб, із них 12 дітей до 18 років. Ймовірна причина спалаху – вживання недоброякісних харчових продуктів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.