Впав зі схилу в ущелину: в грузинських горах загинув український альпініст

Сходження відбувалося в межах Навчально-тренувальних зборів.

У грузинських горах під час спуску загинув український альпініст.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 6 липня.

Анатолій Мрачковський загинув 2 липня. За словами його доньки, він був у спортивному альпіністському таборі в Грузії. Команда підкорила кілька вершин. Останньою стала гора Тетнульд. Усі поверталися донизу, завершуючи похід. Тільки-но команда спустилася до висоти 3700 метрів, альпіністи зняли страховки й кожен вже йшов самостійно.

Мрачковський підслизнувся і впав зі сніжного схилу в ущелину гори. У Федерації альпінізму і скелелазіння міста Києва повідомляють, що за чотири години Анатолія гелікоптером доставили до місцевої лікарні м. Местії. Утім, лікарі констатована його смерть.

Сходження відбувалося в межах Навчально-тренувальних зборів. “Анатолій не перший раз брав участь у навчально-тренувальних зборах, що проводила ФАіС міста Києва, а також самостійно ходив у гори з друзями. Був на таких вершинах як пік Леніна, Казбек, Маттерхорн. Дуже багато ходив у рідних Карпатах. Енергійний організатор, чуйний товариш, люблячий син та батько, закоханий у гори Анатолій завжди залишиться у пам‘яті близьких, рідних та друзів”, – написали у федерації.

Як повідомлялося, у травні в Туреччині знайшли тіло зниклої української альпіністки Яни Кривошеї. 42-річна жінка полетіла до Туреччини ще 1-го травня, самотужки вирушила на вершину гори Геїк Сіврісі, а опісля перестала виходити на зв’язок. Виявилося, що жінка впала з крутих скель неподалік вершини й загинула.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.