На Прикарпатті безпідставно виплатили компенсацію постраждалим від повені

У червні минулого року постраждалим від повені безпідставно виплатили 750 тисяч гривень.

Про це йдеться в повідомленні обласної прокуратури, передає Фіртка.

“За процесуального керівництва Коломийської окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальні акти стосовно експерта з технічного нагляду за фактами зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, що завдало істотної шкоди, та підробки офіційних документів (ч. 1 ст. 365-2, ч.ч. 2, 3 ст. 358 КК України)”, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, обвинувачений, здійснюючи обстеження господарств, які постраждали під час повені, у червні 2020 року, неправомірно відніс три домогосподарства до першої категорії руйнування, тобто до таких, що не придатні до проживання та підлягають знесенню.
Внаслідок неправомірних дій експерта особам, які не мали на це права, виплатили матеріальну грошову допомогу в сумі 300 тисяч гривень.
Надалі встановили, що житло не є аварійним, а потребує капітального ремонту та домогосподарства віднесли до третьої категорії руйнування, яка передбачає виплату 50 тисяч гривень.
Таким чином, унаслідок неправомірних дій обвинуваченого із бюджету зайво виплатили грошові кошти в сумі 750 тисяч гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.