У застосунку “Дія” з’явилися перші COVID-сертифікати

Протягом липня Мінцифри планує запустити також ПЛР-тестування і сертифікати для тих, хто перехворів.

У застосунку “Дія” з’явилися перші цифрові COVID-сертифікати для вакцинованих від коронавірусу українців.

Про це у своєму Facebook повідомив заступник міністра цифровий трансформації Олексій Вискуб.

“Перші цифрові сертифікати доступні для вакцинованих, а вже протягом липня плануємо запустити також ПЛР-тестування і сертифікати для тих, хто перехворів”, – повідомив представник міністерства.

За словами Вискуба, на вихідних закінчилася робота над першим етапом цього проєкту, який тривав півтора місяці. Участь у цьому взял команди Мінцифри, МОЗ, НСЗУ, МЗС, Євроделегації, міжнародних партнерів EU4DigitalUA та EGAP, ДП “Дія”, повідомив він. “Головним викликом за підсумками перших днів бета-тестування стала якість даних про вакцинацію. Працюємо над цією проблемою, щоб всі вакциновані змогли побачити свої сертифікати, а також над мінімізацією подальших помилок лікарями при внесені даних”, йдеться у дописі.

Вже цього тижня відомство почне проходити самооцінку готовності до визнання українських сертифікатів країнами-членами ЄС. Після почнеться процес укладення міжнародних угод.

Міністр нагадав,що наразі є два сертифікати – міжнародний для подорожей, а також внутрішній – для використання всередині країни.

Нагадаємо, Українцям почали видавати свідоцтва про вакцинацію міжнародного зразка. Утім, для цього потрібно вакцинуватися двома дозами препарату. Документ називається Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Воно двома мовами: українською та іноземною – це може бути англійська або французька. На бланку вказані особисті дані, прізвище, ім’я, дата народження.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.