Україну накриють потужні зливи, град та шквали: оголошено штормове попередження

У неділю, 27 червня, в Україні оголосили штормове попередження через погіршення погодних умов. Синоптики спрогнозували сильні дощі, грози та потужний вітер по всій території країни.

За даними Укргідрометцентру, в північних, центральних і південних областях очікуються зливи. В окремих регіонах України можливе випадання граду і шквальний вітер, швидкість якого сягатиме 19-24 м/с.

У пресслужбі ДСНС попередили, що такі погодні умови відповідають першому (жовтому) рівню небезпеки. Крім того, в північних, східних, а також Тернопільській, Полтавській та Вінницькій областях збережеться надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Грози сьогодні очікуються по всій Україні. Значні опади, за даними метеорологів, можуть випасти на території Київської, Житомирської, Вінницької, Черкаської, Кіровоградської, Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської, Полтавської, Чернігівської, Сумської та Черкаської областей.

Температура повітря вдень по Україні в середньому сягатиме 24-32 градусів за Цельсієм, найспекотніше буде на сході. Вночі стовпчики термометрів опустяться до позначки +14…+22 градуси.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.