Україна перемогла Північну Македонію на Євро-2020

Збірна України перемогла збірну Північної Македонії у другій грі групового етапу на Євро-2020.

Після першого тайму українці впевнено перемагали з рахунком 2:0, однак у другій половині зустрічі пропустили з пенальті та змусили нервувати вболівальників через результат. Наприкінці гри Маліновський міг закривати питання щодо переможця, але не забив пенальті, в підсумку мінімальна перемога України – 2:1.

У першій грі групового етапу збірна України зазнала прикрої поразки від Нідерландів. Помаранчеві володіли перевагою протягом всього матчу, виграючи у два м‘ячі, проте синьо-жовті зуміли зрівняти рахунок, але, на жаль, наприкінці пропустили ще раз, програвши з рахунком 3:2.

Ні гравці, ні тренерський штаб не стали робити трагедії з тієї поразки, наголошуючи, що все вирішиться у матчах з Північною Македонією та Австрією, сьогодні гра проти перших. Основною проблемою для Андрія Шевченка стала травма Зубкова, яку він отримав на початку гри з Нідерландами. Замість нього у старті очікували Циганкова, однак з перших хвилин грав Шапаренко. Також відбулися зміни в опорній зоні: місце Сидорчука в стартовій одинадцятці зайняв Степаненко.

На старті матчу збірна України була значно переконливішою за суперників. Першу атаку українці провели на 5 хвилині: подачу Маліновського на Яремчука перервав голкіпер македонців, а Караваєв на добиванні пробив вище. Згодом свою гармату розрядив Малиновський, але його удар в ближній кут потягнув Дімітрієвскі.

На 11 хвилині Яремчук класно розвернувся в центрі поля та вирвався віч-на-віч з голкіпером, але замість удару форвард обрав варіант з поперечним пасом, який заблокував захисник. Македонія почала огризатися після 15 хвилини, коли спочатку удар здалеку заблокували захисники, а в наступній атаці Ельмас з гострого кута влучив у сітку воріт з зовнішнього боку.

Читайте також  Стало відомо, хто очолив ФК “Калуш”

А на 29 хвилині перевага українців втілилася в гол: Караваєв п‘ятою скинув на дальню штангу, де Ярмоленко пробив в протихід голкіперу та відкрив рахунок – 1:0.

Через п‘ять хвилин Яремчук подвоїв перевагу збірної України: Ярмоленко віддав пас на форварда, а той, відклеївшись від захисника, вийшов на побачення з голкіпером та поцілив у кут – 2:0.

До кінця першої половини зустрічі македонці могли забити самі собі після прострілу Караваєва, в Шапаренко заробив попередження за симуляцію у чужому карному майданчику.

Початок другого тайму показав, що македонці не збираються здаватися – Бущан змушений був рятувати свою команду після дуже небезпечного удару Ельмаса. Натомість українці відповіли потужним ударом Маліновського зі штрафного – у цьому моменті реакцію продемонстрував вже голкіпер македонців Дімітрієвскі.

На 55 хвилині Бущан знову зробив неймовірний сейв, перевівши удар Трайковскі у поперечину, але у цьому ж моменті Караваєв, намагаючись вибити м‘яч, влучив у ногу Пандєва – арбітр вказав на одинадцятиметрову позначку. Бущан вкотре продемонстрував неймовірну реакцію, відбивши удар Аліоскі з точки, але на добиванні македонець все ж забив – 2:1.

В середині другого тайму команди обмінялися небезпечними ударами: в українців пробивав Маліновський, в македонців – Трайковскі. В обох моментах з ударами впоралися голкіпери.

На останні 20 хвилин Шевченко вирішив освіжити атаку, замінивши авторів забитих голів на Бєсєдіна та Циганкова. І вже через кілька хвилин Циганков міг забивати, але після пасу Маліновського не влучив у кут з вигідної позиції.

А на 84 хвилині Маліновський не зумів реалізувати пенальті, яке арбітр призначив після гри рукою македонців у власному карному майданчику.

У підсумку матч завершився мінімальною перемогою збірної України – 2:1.

Читайте також  Україна перемогла на фестивалі світла у Берліні, показавши вулик очима бджоли (ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.