В Івано-Франківську на озері гине риба: відомі причини

В Івано-Франківську на міському озері рятувальники виловлюють вже мертву рибу. Кожного року гине кілька, деколи буває і десятки особин товстолоба.

Фіртка спробувала з’ясувати причини.

За словами начальника Управління Державного агентства рибного господарства в Івано-Франківській області Любомира Стрембіцького, на початку весни їхня установа написала підписаний офіційний лист директорці КП «Центр розвитку міста та рекреації» Руслані Василюк, в якому порекомендували звернутися в будь-яку наукову установу, щоб вони провели наукове дослідження щодо причин загибелі риби.

«Відповіді я не отримав. Вони могли виловити того товстолоба, щоб зрозуміти причину. Адже будь-яка жива істота не може жити вічно, а товстолоб строкатий – риба, яка в нерестовий період поїдає дуже багато личинок. Але, щоб я не був голослівним, ми порадили звернутися в наукову установу», – прокоментував Стрембіцький.

Загалом, за його словами, є кілька причин масової загибелі риб. По-перше, деякі хвороби починаються весною: гідри оселяються на зябрах – риба починає отримувати менше кисню і просто душиться. По-друге, товстолоби мають ікру, яку не можуть відкласти в умовах нашого озера. А, по-третє, у цей період вони не мають харчових об’єктів – і ослаблений організм, коли має личинку, починає різко їсти, що теж призводить до загибелі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.