Де в Україні можна бюджетно відпочити: ціни та як дістатися на курорти

Для тих, хто ще не визначився з місцем проведення своєї відпустки, варто задуматися про відпочинок по території України, де можна дешево і зі смаком провести літні дні.

Про це повідомляє finance.ua, які підготували ТОП-10 найбільш бюджетних місць для відпочинку в Україні.

Джарилгач (Херсонська область)

На острові Джарилгач практично відсутня будь-яка курортна атрибутика та інфраструктура. Є тільки чисте море, піщаний пляж і тиша. Можна знайти будиночок для мандрівників, але частіше туристи віддають перевагу наметам.

Щоб відчути себе українським Робінзоном Крузом, досить заплатити від 3 500 до 5 тисяч грн за 7 днів відпочинку на Джарилгач. У вартість включено: катер до острова і назад; триразове харчування + сезонні фрукти; групове спорядження, аптечка, дрова для вечірнього багаття; спортивний інвентар для дозвілля.

Якщо добиратися своїм ходом, то машиною потрібно їхати до Скадовську, потім на катері до острова. Або ж на поїзді доїхати до Херсона, а далі пересісти на автобус в Скадовськ.
Шацькі озера (Волинська область)

Чисте повітря на озерах, найбільшим з яких – Світязь, сосновий ліс. З розваг: прогулянки на човні, катамаранах, дайвінг, риболовля. Також є кафе зі смачною їжею.

Житло тут від 300-450 грн за добу в готелі, люксовий номер обійдеться в 1 200-2 600 грн зі сніданком. У наметовому містечку вартість розміщення коштує всього 30-40 грн. Включено душ, туалет, альтанки та місця для паркування (парковка теж приблизно 30-40 грн).

Щоб дістатися до Світязя, можна сісти на мікроавтобус “Київ-Шацьк-Світязь” за 500 гривень. Або ж доїхати на поїзді до Ковеля (200-300 грн), а потім пересісти на автобус до Світязя (від 66 грн).

Генічеськ (Херсонська область)

Генічеськ – курорт біля Азовського моря, з аквапарками і дельфінаріями. Тут також є лікувальні грязі. Недалеко розташований заповідник “Асканія Нова” та Рожеве озеро.

Читайте також  Міністр Насалик придбав собі сьоме авто вартістю 4 млн гривень

Доїхати до Генічеська можна на поїзді (300 грн) або автобусом (700 грн).

Житло тут різноманітне. Квартиру можна зняти однокімнатну за 500 грн на добу прямо в центрі, а в хостелах всього за 100 грн за ліжко-місце. Двомісний номер обійдеться в 300-600 грн.

Моршин (Львівська область)

Місто Моршин знаходиться в оточенні лісів, також є торф’яні грязьові джерела і мінеральне джерело, Мармуровий палац, стара церква Покрова Пресвятої Богородиці.

Крім того тут знаходиться багато здравниць, відпочинкових комплексів від 200 грн, готелі від 300. Квартира за добу коштує від 300 грн, а кімната всього від 150 грн.

З Києва квиток на поїзд до Стрия (14 км від Моршина) коштує 600-700 грн. Звідти добиратися електричкою або маршруткою (16-30 грн). Також можна поїхати автобусом за 500 грн.

Озеро Синевир (Закарпатська область)

На Міжгірщині в Карпатах знаходиться дуже красиве гірське озеро Синевир. Тільки воно досить холодне для людини і заборонено, хіба що якщо на плоту покататися. Для купання краще вибрати гірську річку Теребля.

Тут можна покататися на конях, порибалити.

У селі Синевирська Поляна можна зняти житло від 150 грн за добу. Готель буде коштувати від 300, а оренда будинку – 1200-1500 грн.

Щоб потрапити до озера, треба їхати до залізничної станції Воловець (650 грн), далі маршруткою до Міжгір’я, звідти до села Синевирська Поляна, від нього всього в пару км знаходиться в парк “Синевир” і саме озеро.

Лебедівка (Одеська область)

Навколо пляжного курорту сосновий і дубовий ліси, а також лиман Бурнас. Тут є лікувальна глина, а розкопані стіни грецького міста Тіра можна знайти в декількох км від Лебедівки в Білгород-Дністровському

Читайте також  “Їдьте до чудотворних каменів, на яких три сліди, і буде вам мaлюк”: Майже 9 років прожили Леся з Тарасом, а дітей немає

Щоб дістатися сюди, можна сісти на поїзд до Одеси (200-400 грн), потім на автобусі за 130 грн.

У котеджі або гостьових будиночка можна добре відпочити і за 100, і за 3 000 гривень. Також можна розміститися за 80 грн з людини в наметі.

Бакота (Хмельницька область)

Затоплене село на Поділлі, поблизу Кам’янця-Подільського називають ще “української Атлантидою”. З розваг: купання в Бакотський затоці, рибалка, катання на човнах, а також пошукати печери.

За 200 грн на поїзді можна доїхати до Кам’янець-Подільського або Хмельницького, звідти на автобусі до сіл Гораївка або Стара Ушиця, а далі близько 2 км дійти пішки.

Можна орендувати житло в Кам’янці-Подільському від 300 грн або ж оселиться в готель в селах Врублівці, Устя, Колодіївка або Велика Слобідка (200-500 грн).

Кінбурнська коса (Миколаївська та Херсонська області)

Це екологічно чистий курорт з соляними басейнами і пляжами.

На поїзді до Херсона буде коштувати 210-400 грн або до Миколаєва (200-390 грн), далі на автобусі і потім на катері (90 грн). Дороги там майже немає, тому доведеться в будь-якому випадку їхати на катері.

Намети біля моря коштують від 800 до 100 грн, минигостиница зі зручностями від 100 до 600, будиночок – 200 грн.

Блакитні озера (Чернігівська область)

Неподалік від озер знаходяться храми, а також різні види розваг.

Можна доїхати поїздом за 135 грн, потім пересісти на електричку до Блакитних озер (станція Грибова Рудня).

Оренда будиночка коштує від 600 до 2 тисяч грн. На базі відпочинку – 300 грн за номер. Намет знову ж є найдешевшим житлом.

Рассейка (Одеська область)

На пляжному курорті чисте море, пісок, цілющі лимани: Малий Сасик, Джантшей і Шагани.

Читайте також  22 роки тому хтось серйозно поранив його «дружину». З тих пір цей лелека щороку викрадає серця людей (ФОТО, ВІДЕО)

Котедж можна зняти за 800 грн, в сезон буде за 1 500 грн. Будиночки зі зручностями на вулиці будуть коштувати всього 80 грн, а хороший готель від 300 грн.

Поїздом можна доїхати до станції Сарата (від 270 грн), потім на маршрутці. В Одесу квиток буде коштувати на автобус 180 грн. На автобусі з Києва до курорту можна доїхати по прямій за 500 грн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.