У Зеленського відреагували на заборону “Героям слава!” від УЄФА

В Офісі президента України не згодні з рішенням УЄФА заборонити на формі збірної України з футболу слоган “Героям слава!”. У Зеленського вважають, що патріотичний текст, нанесений на екіпіровку нашої національної команди, є правильним і “не може викликати ніяких застережень”.

Форма збірної України з футболу

У той же час в ОП зазначають, що будь-які рішення Європейський футбольний союз повинен ухвалювати без будь-якого політичного впливу або втручання.

Форма збірної України на Євро-2020.

“Коли кожен українець, який є справжнім патріотом своєї батьківщини, чує “Слава Україні!”, то у нього вже на рівні підсвідомості з’являється гасло-відповідь “Героям слава!”. Ці словосполучення записані в душі кожного українця”, – наводить коментар представництва президента України видання “Українська правда”.

Нагадаємо, що на формі збірної України, в якій команда виступатиме на чемпіонаті Європи з футболу-2020 року, розміщені фрази “Слава Україні!” і “Героям слава!”.

УЄФА висунув Україні претензії через форму збірної

УЄФА побачив у другій фразі політичний і мілітарний підтекст, ухваливши прибрати цю частину знаменитого гасла. Таке рішення спровокувало атаки на соцмережі Союзу з боку українських футбольних фанатів.

Україна презентувала форму на Євро.

Крім того, почесний президент Російського футбольного союзу В’ячеслав Колосков обурився тим, що з ігрового комплекту форми прибрали тільки слоган “Героям слава!”, назвавши це недостатнім заходом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.