Україна-Польща: ми все ж таки браття

Варшава висловила обурення рішенням Мінська оголосити святом день вторгнення СРСР у Польщу.

Зокрема, у зв’язку з оголошенням режимом Лукашенка про встановлення 17 вересня нового державного свята – Дня народної єдності, МЗС Польщі висловило обурення, – повідомляє “Європейська правда” з посиланням на заяву польського зовнішньополітичного відомства.

Саме 17 вересня 1939 Радянський союз вторгся в Польщу, яка тоді воювала з військами нацистської Німеччини,- нагадали у МЗС РП.

У цьому питанні ми, українці, цілковито підтримуємо братній польський народ, так як у цей же період «радянська чума» жорстко окупувала територію Західної України з усіма подальшими плачевними наслідками.

Але є й інше питання: якщо наші народи образно кажучи «браття по нещастю», то чому окремі націоналістичні організації Польщі категорично виступають проти України як держави та проти українців як представників братньої нації?

Актуальним прикладом може служити сторінка у FB – «Ukrainiec NIE jest moim bratem», на якій публікуються відверто антиукраїнські пости і дописи.

Кому це вигідно? Відповідь тут одна: тільки підконтрольним ФСБ РФ кремлівським пропагандистським структурам, які намагаються нівелювати плідну співпрацю України та Польщі на шляху до євроінтеграції, створення ефективної системи колективної безпеки у Східній Європі, забезпечення реалізації спільних економічних планів тощо.

Путінському режиму як кістка в горлі стають випадки налагодження тісної взаємодії між сусідніми країнами, наприклад, як під час квітневої  зустрічі в Широкиному в Донецькій області, коли представники України, Польщі та Литви підписали спільну заяву про підтримку Києва і засудження агресивних дій Росії: “Браття, ви не самі. Ми на власні очі сьогодні побачили проблему, яка є не лише вашою проблемою, а й проблемою всієї Європи й всього світу. Це не двосторонній конфлікт, це агресія однієї сторони, і ця сторона – Росія”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: