Зеленський хоче висадити в Україні 1 млрд дерев за три роки: підписаний указ

Метою нового проєкту є збільшення в Україні площі лісів на 1 мільйон гектарів.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про запуск проєкту “Зелена країна”. В межах цієї програми за три роки в Україні мають висадити мільярд дерев.

Про це глава держави повідомив 7 червня під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Екологія”.

“Ми розпочинаємо проєкт “Зелена країна”. Це не політичний, а суто екологічний проєкт для природи та довкілля. Ми поставили перед собою амбітну, але, я впевнений, досяжну мету – за 10 років збільшити площу лісів на 1 млн гектарів. Для цього в найближчі три роки ми прагнемо висадити в Україні 1 млрд дерев. Відповідний указ про старт цієї програми я хочу підписати саме тут на нашій зустрічі”, – заявив Зеленський.
Також президент відзвітував про впровадження нових правил продажу деревини, які мають ліквідувати сірий ринок. За його словами, в Україні прозоро, онлайн має реалізуватися 100 відсотків необробленої деревини.

“Перші кроки на цьому шляху вже принесли свої результати. Це плюс 1 млрд доходів державних лісгоспів лише за перший квартал року”, – зазначив Зеленський.

Під час пресконференції після свого виступу гарант заявив, що Україні вже вдалося ліквідувати системну незаконну вирубку лісів.

“Як система це повністю зупинено – і з точки зору перевезення через митницю, і з точки зору вирубки лісу в Карпатах. Поодиноких випадків багато. Чи є це окремі великі компанії? На жаль, цим і правоохоронці займалися, і правоохоронці кришували. Зараз я вважаю, такого системного вже немає”, – сказав він, відповідаючи на запитання журналістів.

Зазначимо, як підрахували журналісти, мільярд дерев за три роки це:

333 333 333 дерева на рік;
27 777 777 на місяць;
926 000 на день;
38 580 на годину;
643 на хвилину;
понад 10 дерев на секунду.
Нагадаємо, Зеленський підписав закон про заборону використання пластикових пакетів, який парламент ухвалив 1 червня. Документ регулює обіг пластикових пакетів в Україні.

Читайте також  Зeлeнcький: “Тaк, будь лacкa, Дoнaльд Тpaмп, я зaпpoшую вac дo Укpaїни, Києвa. Якщo ви мoжeтe зупинити вiйну пpoтягoм 24 гoдин”… Відео

Забороняється використання: надлегких пластикових пакетів; легких пластикових пакетів товщиною до 50 мкм і оксорозкладних (оксобіорозкладних) пластикових пакетів. Крім того, на кожному пластиковому пакеті має бути маркування. Утім, заборонені позначки “біо”, “біопакет”, “біорозкладний”, якщо це не відповідає встановленим вимогам.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.