Працівники обласної лікарні збагатилися на 3,5 млн грн завдяки махінаціям з медичним обладнанням

Розпочато кримінальне провадження проти працівників обласної клінічної лікарні, які у 2010 році здійснювали махінації при проведенні державних закупівель.

67956a65f9721fd38baab0762a1cf730

Про це вчора, 4 листопада, повідомила прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.
Встановлено, що вказані службовці при проведенні державних закупівель, діючи в інтересах приватної фірми та всупереч вимогам законодавства, за відсутності належно оформлених документів допустили до участі у тендері та визнали переможцем фірму з продажу комп’ютерного томографу за завищеною ціною.

В подальшому службові особи приватної фірми, зловживаючи своїм службовим становищем, на підставі завідомо неправдивих документів здійснили поставку Івано-Франківській обласній клінічній лікарні вказаного обладнання, а отримані кошти привласнили.

Як з’ясувала прокуратура, вартість поставленого медичного обладнання завищено на 3 млн 596 тис грн, чим спричинено значні збитки державним інтересам.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.