На Івано-Франківщині судитимуть підприємців за незаконний видобуток нафти

Співробітники ГУ ДФС в Івано-Франківській області, за оперативного супроводу УСБУ, завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення а також легалізації (відмивання) майна і коштів, одержаних злочинним шляхом, у складі організованої групи.
❗Встановлено, що службові особи кількох товариств, без передбачених законом дозволів та без сплати відповідних зборів організували незаконний видобуток нафти й конденсату зі свердловини державного фонду в нафтопромисловому регіоні на території області.
❗В подальшому видобуту сировину фігуранти незаконно реалізовували в адресу нафтопереробного заводу шляхом оформлення господарських операцій, чим фактично здійснювали легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом.
❗За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи за фактами незаконного видобування корисних копалин та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: