13-річна дівчинка може стати першою в Україні дитиною, яка переможе 5-й рецидив раку

13-річна дівчинка з Одеси Саша Брайловська 11 років бореться з вкрай важким онкологічним захворюванням – у неї четверта стадія раку нервової системи. Відважна дитина зараз може стати першою в Україні, хто переможе 5-й рецидив.

Телеведуча 1+1 Лідія Таран закликала небайдужих допомогти здійснити мрію дівчинки повністю перемогти хворобу, адже вже з’явився інноваційний препарат, який дає надію на остаточне її одужання.

Випадок дівчинки-унікальний, розповідають лікарі, так як в світі немає протоколів, які вже використовувалися в лікуванні 2-го, 3-го, 4-го рецидиву. А у дівчинки вже 5-й, і таких дітей взагалі немає на планеті.

“Секрет Саші – в силі духу. У цієї дитини особливість в тому, що вона дуже добре реагує на хіміотерапію – променеву і високодозову”, – говорить лікар онколог Вадим Кобись.

Він зазначив, що вже кілька років цей препарат працює в європейських країнах і в США.

“Це таргетний препарат-спеціальні антитіла, вироблені проти цієї пухлини. Цілюща таблетка, яку все життя думали, як знайти. Ось для нейробластоми така таблетка є. У нас буде унікальний шанс-вилікувати Сашу першою в Україні, вперше застосувати у нас в країні це дороге лікування. Я сподіваюся, що ці ліки їй допоможуть”, – додав лікар.

Перший діагноз Брайловської поставили, коли їй було 1,8 місяців – медики діагностували 4-ю стадію нейробластоми раку нервової системи. Шансів тоді лікарі не давали. Але дівчинці вдалося побороти хворобу, сталася ремісія і вона змогла піти в 1-й клас. Тоді у неї було дуже довге гарне волосся і банти в волоссі. Але згодом хвороба повернулася.

Зараз дівчинка знаходиться в дитячому відділенні Київського онкологічного центру, і проходить черговий курс хіміотерапії. Там її відвідала Лідія Таран, яка подружилася з хороброю дитиною кілька років тому, і вони в рамках проекту “Здійсни мрію” їздили в Париж і Діснейленд.

Читайте також  Важкий стан сина змусив маму Жені звернутись за допомогою

Ведуча ТСН на 1 + 1 подарувала Саші велику дизайнерську чашку із зображенням панди, кігурумі-піжаму з пандою, улюбленою твариною дівчинки.

“Наша Саша – це Унікум і життєлюб. Дівчинка з катетером з цілодобовою хімією впевнено намагається вийти з 5-го рецидиву – це справжнє диво. Я щаслива, що ми всі разом з чарівниками можемо дарувати цілющі емоції радості. Але найбільше мрія Саші-жити і зібрати кошти на супер препарат. Я бачу, як вона перемагає і відчуваю, що ці ліки їй допоможуть! Робіть свої благодійні внески і не будьте байдужими. Якщо переможе Саша-переможемо ми, а за нею і інші діти!”- звернулася Лідія Таран.

Дівчинка зізналася, що намагається не думати і не показувати свого болю. Вона вважає, що головне – не розкисати і шукати у всьому плюси.

Як розповіла волонтер проекту” Здійсни мрію ” Неля Шовкопляс, Саші вже свого часу зібрали мільйон гривень, але потрібно ще.

“Один флакон ліків, який потрібен Олександрі коштує від 10-12 тисяч євро. А таких флаконів потрібно 5. Тому загальна сума, яку нам потрібно зібрати це 60 000 тисяч євро або близько 2 000 000 гривень”, – говорить вона.

Як допомогти 13-річній Саші
Всі небайдужі можуть долучитися до збору коштів на лікування
Олександри Брайловской. Реквізити для цього:

bank: “ПРИВАТБАНК”
5169 3600 0865 4331 гривні
4731 1856 1934 7351 EUR
4731 1856 1931 7032 USD

Брайловська Альбіна Іванівна, мама.

13-річна Саша Брайловська дуже потребує допомоги, щоб нарешті повністю побороти рак (фото: facebook.com/likataran)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.