Прикарпатці боргують за газ близько 62 мільйони гривень

З початку року «Івано-Франківськгаз» передав до суду майже 1000 справ на боржників.

Понад 80% справ суд уже розглянув і задовольнив позов газорозподільної компанії, пише Фіртка.

Тепер боржникам, окрім самої суми боргу, доведеться сплатити судові витрати – до 2,1 тис. грн та виконавчий збір – 10% від суми заборгованості.

Такі наслідки, через несплату рахунків, днями відчув мешканець села Старі Кути, Косівського району. Чоловік тривалий час не сплачував за доставку газу. Борг у понад 6 тис. грн та додаткові витрати тепер чоловік сплатив у примусовому порядку – після арешту виконавчою службою його рахунків.

Для припинення виплати державної допомоги субсидентам-боржникам, не потрібне і рішення суду. Списки боржників фахівці «Івано-Франківськгазу» передають в Управління соцзахисту. Відповідно до чинного законодавства, якщо борг перевищує понад 340 грн, субсидія на наступний строк не призначається.

«Проблема заборгованості за розподіл газу для «Івано-Франківськгазу» стоїть дуже гостро. Наразі прикарпатці заборгували 62 млн грн. Ці кошти є головним джерелом фінансування діяльності газорозподільної компанії. Підприємство спрямовує їх на утримання аварійно-диспетчерської служби та обслуговування газорозподільної системи», – говорить комерційний директор АТ «Івано-Франківськгаз» Віктор Кедик.

В «Івано-Франківськгазі» кажуть, до суду передають справи, незалежно від суми заборгованості. Якщо споживач кілька місяців не сплачує за доставку газу і не пише заяву на реструктуризацію боргу – має усі шанси сплачувати рахунки за розподіл газу у судовому порядку. Водночас якщо споживач не може вчасно оплатити послуги газорозподільної компанії, він може написати заяву на реструктуризацію боргу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.