Як зменшити свербіж після укусу комара: топ-5 способів

Як зменшити свербіж після укусу комара: топ-5 способів

 

В Україні починається сезон комах-кровопивць. Одним з бичів літа є комарі, який навчилися жити навіть в підвалах багатоповерхівок і залітати на верхні поверхи, доставляючи чимало клопоту. Комариний укус, який здається дрібною неприємністю, може перетворитися в проблему, якщо неконтрольовано його розчухати і занести в ранку інфекцію.

Доросла людина – й та не завжди здатна себе контролювати, щоб не чухати сверблячу ділянку тіла. А що вже говорити про дітей, які роблять це, не усвідомлюючи небезпеки. Адже не так страшний комариний укус, як пошкодження ділянки шкіри, через яку може проникнути інфекція.

Що ж робити? Сьогодні в аптеках продається широкий вибір мазей, спреїв і всіляких інших ліків, призначених для зняття свербіння після укусу комара. Але що робити, коли під рукою немає підходящої мазі, а бігти в аптеку нікуди?

Є безліч інших альтернатив, якими ми можемо скористатися. Realist.online пропонує п’ять методів, перевірених часом, якщо ви хочете зняти свербіж після укусу комара.

• Мед
Мед впливає на шкіру надзвичайно заспокійливо. Крім того, цей продукт містить антибактеріальний компонент. Це означає, що він не тільки заспокоює свербіж, але і дезинфікує уражену ділянку. Однак майте на увазі, що солодкість меду може привернути до вас більше комарів. Уникайте його використання, якщо ви перебуваєте на вулиці.
• Дезінфікуючий засіб для рук
Якщо ще півтора роки тому дезінфікуючий засіб для рук був не в кожній сумочці, то сьогодні цей флакончик є всюди. Всі знають причину. Коли ви відчуєте, що на вас напали комарі, негайно візьміть невелику кількість дезинфікуючого засобу і нанесіть його на почервоніле місце. Ви відчуєте майже миттєве полегшення.

Читайте також  Лікарі закликають позбутися килимів, постіль “просмажувати” на сонці, а штори змінити на жалюзі

• Лід
Старий і перевірений метод, що дуже допомагає при укусах комах. Візьміть кубик льоду і потримайте деякий час на місці. Лід звужує кровоносні судини і знижує викид гістаміну.
• Молоко з водою
Звучить не дуже вражаюче, але дуже допомагає від укусів комах. Змішайте дві рідини і нанесіть суміш на уражені ділянки. Сверблячка вщухне, і область заспокоїться.
• Пластир або скотч
Якщо після укусу комара ви не можете контролювати себе і не перестаєте дряпати роздратовану область нігтями, рекомендуємо наклеїти на це місце шматок клейкої стрічки або пластир. Ви точно не відчуєте стовідсоткового полегшення, але це захистіть шкіру від травм.

Але в будь-якому випадку, якщо ви на природі – користуйтеся спеціальними спреями, що відлякують комах, а в приміщеннях використовуйте фумігатори, попередньо ознайомившись з інструкцією по їх застосуванню.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.