Група терористок-смертниць підірвала себе на ринку в Чаді

Унаслідок вибухів щонайменше 15 осіб загинули, ще близько сотні дістали поранення. Правоохоронці звинувачують в інциденті ісламістів угруповання “Боко Харам”.

0,,18308816_303,00

На острові Кулфуа на озері Чад, у суботу, 5 грудня, терористки-смертниці підірвали себе в натовпі на ринку. “Три смертниці підірвали себе у трьох різних місцях на щотижневому ринку на острові Кулфуа, що на озері Чад”, – iнформує DW з посиланням на джерело інформагенції AFP.

Різні джерела оцінюють кількість загиблих від 15 до 27 осіб, кількість поранених – від 80 до 130. У правоохоронних колах звинувачують в організації вибухів ісламістське угруповання “Боко Харам”, пише інформагенція Reuters.

Влада Чаду подовжила надзвичайний стан у регіоні, оголошений 9 листопада. Євросоюз заявив про готовність “застосувати всі необхідні засоби для допомоги у боротьбі з тероризмом”.

Регіон острова Чад, що межує з Нігерією, Камеруном та Нігером, є місцем активної діяльності “Боко Харам”, угруповання, яке минулого року заявило про свою прихильність до терористичної мережі “Ісламська держава”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: