Верховна Рада призначила нового міністра охорони здоров’я

Верховна Рада призначила головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду міністра охорони здоров’я.


Відповідне рішення підтримали 262 народних депутати на засіданні парламенту в четвер, передає кореспондент Укрінформу.

Новопризначений міністр охорони здоров‘я Віктор Ляшко склав присягу члена Кабінету Міністрів України.

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня на позачерговому засіданні Верховна Рада звільнила Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я. Він очолював МОЗ з 30 березня 2020 року.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що роботу міністра охорони здоров’я Максима Степанова у сфері організації вакцинації проти COVID-19 важко назвати ефективною.

Комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував парламенту призначити Ляшка міністром охорони здоров’я.

Віктор Ляшко народився 24 квітня 1980 року в селі Осова Дубовицького району Рівненської області. З 1997 по 2003 роки навчався в Національному медичному університеті імені Богомольця. З 2003 по 2010 роки працював у санітарно-епідеміологічній службі Київської області. З 2011 року — директор департаменту санітарно-епідеміологічної служби МОЗ. З 2013 до 2014 року очолював Київський обласний лабораторний центр СЕС. З 2018 році – заступник генерального директора Центру громадського здоровʼя. З грудня 2019 року – заступник міністра охорони здоровʼя. З березня 2020 року Ляшко – заступник міністра охорони здоров’я України – головний державний санітарний лікар України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.