Вірастюк звинуватив опонентів у фальсифікації, а партія говорить про шантаж і залякування

Кандидат від “Слуги народу” на довиборах до парламенту на 87-му окрузі в Івано-Франківській області Василь Вірастюк заявив про фальсифікації і вкидання з боку своїх опонентів.

Джерело: Вірастюк під час мітингу виборців, якого цитує “Слуга народу”

Пряма мова Вірастюка: “Я і моя команда можемо сміливо заявити про те, що ми готові до чесного перерахунку голосів.

Вони (опоненти – ред.) Знають, що з їх боку є фальсифікації і вкидання. Тому повірте, ми хочемо, щоб цей процес відбувався відкрито і чесно, не втручаючись в роботу комісії, яка повинна спокійно і оперативно перерахувати всі голоси.

Деталі: Партія заявила про розблокування роботи окружної виборчої комісії разом із продовженням підрахунку голосів.

Відзначимо, що вже оброблено 67,52% дільничних протоколів. Вірастюк лідирує – у нього 31,3% голосів, на другому місці висуванець “Свободи” Руслан Кошулинський з 28,88%.

Upd. Депутати фракції, зокрема нардеп Микола Тищенко, назвали порушення в ході голосування і підрахунку голосів на 87-му окрузі.

Пряма мова Тищенко: “Ми маємо небезпідставні підозри, що людей хочуть позбавити законного права вибору. Ретельно вивчили ситуацію, поговорили з представниками місцевої влади та жителями округу. Більшість наших підозр підтвердилися. Підкуп, шантаж, залякування, підробка бюлетенів – все це ми бачили сьогодні…

Тому ті ганебні події, що відбувалися на 87-му окрузі, сприйняли як загрозу виборчому процесу і демократії в Україні.. Часи, коли десь в окрузі буде довічний депутат тільки тому, що він співвласник якого олігархічного підприємства, повинні піти в минуле”.

Передісторія: Кілька членів і голова виборчої комісії округу №87, розташованої в Надвірній Івано-Франківської області, покинули місце роботи, що призвело до втрати комісією кворуму і неможливість продовжити підрахунок голосів на довиборах до Верховної Ради.

Читайте також  З’явилося відео ДTП в якому постражав син прикарпатського стронгмена

ЦВК 30 березня обрала нових главу і трьох членів виборчої комісії.

Кошулинський вимагає визнати вибори недійсними, і оголосити перевибори.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.