Топ провалів Степанова та чому Криклія та Петрашка звільняють разом з ним

Хто замінить міністрів та чи покращить це роботу уряду: аналіз ситуації.

Зміст
За що звільняють міністра економіки Ігоря Петрашка
Чому міністр інфраструктури Владислав Криклій йде у відставку
Чи відправлять очільника МОЗ Степанова у відставку
Чому вирішили відправити міністрів у відставку
Вже незабаром у Кабміні відбудуться чергові кадрові пертурбації: хочуть замінити міністра економіки, інфраструктури та охорони здоров’я. Ігор Петрашко та Владислав Криклій на прохання президента Зеленського вже подали заяви на звільнення, а от скандальний очільник МОЗу Максим Степанов йти з власного бажання не збирається. Хто посяде міністерські крісла, що незабаром звільняться, та чи врятує чергова хвиля звільнень уряд Шмигаля з’ясовував Парламент.UA.

За що звільняють міністра економіки Ігоря Петрашка
Ігор Петрашко очолював міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з березня 2020 року. За його не довгу каденцію на посаді міністра це вже друга спроба його звільнити. Вперше про це заговорили ще восени торік. Тоді у фракції “Слуги народу” заявили, що невдоволені комунікацією Петрашка та мають до нього питання через відсутність стратегії підтримки аграрної промисловості і розуміння економічного розвитку держави найближчим часом.

Ігор Петрашко

Нині ж заступниця голови фракції Євгенія Кравчук заявила, депутати “не почули від Петрашка проривних ідей, які необхідні для зміцнення економіки”.

Загалом Ігор Петрашко за понад рік у міністерському кріслі особливо чимось вирізнитися не встиг, у медійному полі також не був активним, на відміну від попередника Тимофія Милованова.

Серед відносних успіхів міністра Петрашка можна назвати його фактично виконану обіцянку розробити концепцію національного аудиту економіки. Після проведеного урядом комплексного аудиту затвердили Національну економічну стратегію до 2030 року.

Однак, останніми днями на адресу Петрашка звучало чимало критики через “бензиновий скандал”, після того, як уряд впровадив регулювання цін на бензин та дизпаливо. Своєю чергою Петрашко назвав такі заходи “вимушеними та тимчасовими”.

Читайте також  “Це мій дім”: Притула балотуватиметься в мери Києва (відео)

Це відповідь на необґрунтоване зростання цін на пальне в роздрібних мережах. Уряд за здорову і прозору конкуренцію на ринку пального. Але в той же час уряд має захистити простих споживачів, які і так постраждали від вимушених карантинних обмежень. Граничний розмір торговельної надбавки унеможливить маніпуляцію цінами, стабілізує ринок роздрібної торгівлі пальним та запровадить прозорий механізм ціноутворення, – прокоментував Петрашко.

У відповідь найбільші мережі заправок припинили продаж преміального пального, щоб не торгувати у збиток.

Тим часом на місце Ігоря Петрашка пророчать чинного голову Державної податкової служби Олексія Любченка.

Чому міністр інфраструктури Владислав Криклій йде у відставку
А от про міністра інфраструктури Владислава Криклія ЗМІ згадували частіше. Він обіймав міністерське крісло ще з часів уряду Олексія Гончарука. До цього Криклій був радником незмінного міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та начальником головного сервісного центру МВС України та опікувався його реформуванням.

Владислав Криклій

Однак чи не найбільше він запам’ятався скандалом через свою заступницю Олександру Клітіну. Спершу депутат Антон Поляков, якого тоді якраз виключили з лав “слуг народу”, оприлюднив аудіозапис розмови у якій обговорюють, що Клітіна начебто отримала посаду “через ліжко”.

Після цього вона потрапила на гачок пранкера “Джокера” і у листуванні, яке звісно оприлюднили, нарікала на Криклія і заявляла, що й сама готова обійняти міністерське крісло.

Своєю чергою Криклій запропонував піти своїй заступниці у відставку.

Нині ж офіційна причина для звільнення Криклія, як і у випадку з Петрашком, низька ефективність на посаді. Замінити Криклія може голова “Укравтодору” Олександр Кубраков.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.