Суд у справі Макогона: прокуратура просить зупинити рішення сесії до розгляду справи у суді

Сьогодні, 2 листопада, в Івано-Франківському окружному адміністративному суді відбувається слухання у справі скандальної забудови на Макогона.
Позивачем виступає місцева прокуратура, яка вимагає визнати рішення міської ради від 08.07.2016 року протиправним та скасувати його. Саме цим рішенням міська рада затвердила ДПТ в межах Крайківського-Макогона-Промислова, згідно з яким, там мають звести 33 багатоповерхівки.

244705

Нагадаємо, що прокуратура ще наприкінці серпня вирішила оскаржити в Івано-Франківському окружному адміністративному суді скандальні рішення міської ради щодо затвердження ДПТ та попередніх дозволів на забудову промислової території по вулицях Крайківського – Макогона – Промислова.

Втім, окружний адміністративний суд повернув заяви прокуратурі, з тих підстав, що ці позови має розглядати міський суд, а не їхній. Проте прокуратура оскаржила рішення франківського адмінсуду у Львівському окружному апеляційному суді.

Людей у суді зібралося настільки багато, що вони не поміщаються у залі. Мешканці обурені чому для розгляду справи обрали таку малу залу. На що людям відповіли, що в цьому суді великих зал немає. Люди пообіцяли прийти вдруге ще в більшому складі.

Представник позивача – Віталій Гоголь, заступник начальника відділу місцевої прокуратури. Відповідач – представник міської ради Назарій Перепічка. Засідання веде суддя Олександр Григорук, який повідомив, що від позивача надійшло клопотання про забезпечення позову, а відповідач клопочеться про залучення третьої сторони. У клопотанні позивача йдеться про те, що рішення ради про затвердження ДПТ є протиправним. Відтак прокуратура просить зупинити дію рішення, яким затверджено ДПТ до розгляду справи у суді.

Віталій Гоголь наголосив, що оскаржуване рішення затверджено зміни до генплану, оскільки воно прийнято з порушенням законодавства, то просять дію рішення зупинити. Відповідач заперечує клопотання, оскільки позивач не дає належного обгрунтування. Суддя пішов у нарадчу кімнату.

Читайте також  У Франківську, окрім каплички та скверу, неподалік міського озера планують спорудити багаторівневий паркінг

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.