Як франківка застрягла у Непалі: Я втомилася від переговорів, які не дають результату

Чотири доби франківка Ірина Кишакевич та ще троє українських туристів чекали на евакуацію на одній із вершин Гімалаїв. 7 травня рятувальним вертольотом їх доправили у столицю Непалу – Катманду.

Однак через карантин вони не можуть потрапити додому, розповіла Суспільному Карпати Ірина Кишакевич, пише Фіртка.

Туристи зійшли на вершину Мера Пік в Гімалаях та застрягли там на висоті 5 000 метрів через локдаун у Непалі, адже у країні скасували усі внутрішні та зовнішні рейси, каже Ірина.

Туристи зверталися до посольств та уряду України з проханням про евакуацію, однак це було безрезультатно. Гелікоптер, яким евакуювали туристів з вершини, організувала трекінкова компанія, з якою вони сходили на гору.

“Гелікоптер, яким ми спустилися, та готель, де ми перебуваємо, – все за наш рахунок. Я вже втомилася від переговорів, які не дають жодних результатів”, – розповідає Ірина Кишакевич.

Жінка також повідомила, що локдаун у Непалі діятиме до 14 травня. Через це неможливо гуляти містом, виходити з готелю. Також є імовірність, що карантин продовжать й надалі.

“Посольство України та МЗС Непалу володіють інформацією та на зв’язку з нами, обіцяють допомогу та супровід нашого уряду. Віримо в них та надіємось якнайшвидше попасти в рідний край в наші домівки”, – написала на своїй сторінці у Facebook франківка 7 травня.

Проте у коментарі Суспільному Ірина Кишакевич повідомила, що 8 травня з туристами ніхто на зв’язок з посольства так і не вийшов.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.