Петро Шкутяк звільнився з Генпрокуратури – від Луценка “чистильник” отримав нагородний годинник

Інспектор управління внутрішньої безпеки ГПУ, керівник робочої групи з перевірки доброчесності прокурорів Петро Шкутяк написав заяву на звільнення з посади.

Наказ про звільнення Петра Шкутяка з 3 листопада на підставі його заяви Генпрокурор Юрій Луценко підписав 28 жовтня.

img_6495

1 листопада Юрій Луценко нагородив Петра Шкутяка іменним годинником “за сумлінне виконання службових обов’язків, ініціативу і оперативність у роботі”.

У коментарі КУРСу Петро Шкутяк пояснив, що написав заяву на звільнення у зв’язку із завершенням конкурсу у нову генеральну інспекцію, яка надалі перевірятиме працівників прокуратури на доброчесність. “Конкурс відбувся за участі і громадських активістів, і іноземних представників. В новоствореної інспекції буде достатній штат і достатні повноваження, щоб у майбутньому здійснювати нагляд за доброчесністю прокурорів”, – зазначив Петро Шкутяк.

“Чистильник” переконаний, що за 5 місяців роботи його групи вдалося немало.

“По-перше, ми запустили сам процес перевірки доброчесності прокурорів. Це вперше в Україні. Понад 70 службових розслідувань, є звільнені, є догани. Багато перевірок ще тривають, бо сама процедура займає 2 місяці. Звісно, не все було ідеально, але точно знаю, що ефект є. Ті, хто мали боятися, таки бояться. Є результат – цей механізм діє”, – каже Петро Шкутяк.

Після Києва Петро Шкутяк планує повернутися до рідного Івано-Франківська, де він є депутатом міської ради.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.