МОЗ дозволило батькам навідуватися до школи

У МОЗ внесли зміни до постанови санлікаря, які дозволяють батькам відвідувати заклади освіти

lightroom_name

Міністерство охорони здоров’я врахувало пропозицію освітнього омбудсмена дозволити батькам, дотримуючись протиепідемічних правил безпеки, відвідувати заклади освіти у період епідемічної ситуації на коронавірус. Таку інформацію повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов на своїй Facebook-сторінці. У березні цього року Сергій Горбачов звернувся до головного Державного санітарного лікаря з пропозиціями дозволити батькам відвідувати заклади освіти, що раніше було заборонено його постановою №50 від 22 серпня 2020 року.

Відповідну пропозицію врахували й затвердили в 7-му пункті оновленої постанови санлікаря. Тепер батьки можуть зайти за умови: використання засобів індивідуального захисту; проведення термометрії безконтактним термометром; попереднього узгодження з керівником закладу освіти. Окрім того, у зміненій постанові санлікаря врахували пропозиції розраховувати нормативи використання засобів захисту та дезінфекції відповідно до інструкції. «Певна проблема була у тім, що для проведення тендерів на закупівлю засобів захисту та дезінфекції потрібні обрахунки кількості. Такі обрахунки тепер можна робити, спираючись на затверджену інструкцію до використання, яка є у кожного засобу, що включений у відповідний перелік, затверджений МОЗ», – зазначив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Окрім того, освітній омбудсмен повідомив, що випускники можуть скласти ДПА у своєму закладі освіти за програмою, яку укладе школа. Сергій Горбачов також зазначив, що якщо з різних причин учень не зміг потрапити на основну сесію ЗНО, то він може зареєструватися на додаткову сесію, яка триватиме з 29 червня до 14 липня. «Звісно, якщо людина захворіє і не зможе відвідати ні основну, ні додаткову сесії, то інших варіантів скласти ЗНО і стати студентом в цьому році немає. Але це можна буде зробити наступного року», — підсумував експерт. Варто нагадати, що 6 травня розпочалася реєстрація на додаткову сесію проходження ЗНО-2021. Зареєструватися можна буде до 18 травня.

Читайте також  Мoя мама nрoміняла мeне на нoвого чoловіка. – В дuтячuй бyдuнок її здaй, я нe збupаюся її гoдуватu

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.