Водопостачання в Калуші відновили швидше, ніж планували

У Калуші оголосили тендер на ремонт найпроблемнішого водопроводу. А поки триває тендерна процедура, тут знову прорвало, причому одразу в двох місцях. Відтак калушани сьогодні увесь день — без води.

Нагадаємо, на реконструкцію аварійної ділянки водопроводу на вул. Ринкова у міському бюджеті на поточний рік передбачали понад 4,6 млн гривень. Ця ділянка водопроводу є дуже важливою для міста,адже від неї залежить водопостачання 90% калушан, інформують “Вікна”.

Це магістральний водопровід діаметром 1000 мм і протяжністю 840 метрів і альтернативи для міста немає: у випадку виходу його з ладу калушани залишаться без води.

Ще п’ять років тому «Водотеплосервіс» виготовив проект із заміни аварійної ділянки водопроводу. За тими цінами вартість реалізації проекту склала 6 млн гривень. Проте, вартість робіт зросла і зараз становить 10,6 млн гривень. Тому реалізацію проекту розбили на дві черги і цього року вирішили приступити до першої черги.

Міська рада подала проект із заміни аварійної ділянки водопроводу на фінансування з державного бюджету у рамках ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з проливним дощами. Проте станом на 6 серпня уряд це питання ще не розглянув.

Як ішлося на сесії міськради у липні, до робіт приступлять не залежно від того, буде чи ні державне фінансування. Перші кроки вже зроблено. Так, 29 липня управління будівництва та розвитку інфраструктури у системі державних закупівель Прозоро оголосило тендер «Реконструкція аварійної ділянки водопроводу від ВНС ІІ підйому до камери переключення на вул. Ринковій в м. Калуші Івано-Франківської області» — І черга на 4 млн 152 тис. гривень. Торги відбудуться 16 серпня.

До речі, за проектом договору, будівельні роботи розраховують завершити до 31 жовтня, тобто, фактично до початку опалювального сезону. Раніше повідомлялося, що через поганий стан цього водогону калушани можуть залишитися не лише без води, а й без тепла.

Читайте також  У Калуші "урізали" програму соціального захисту на 1,7 мільйона гривень

А між тим, водопровід на вул. Ринкова знову прорвало, і саме у зв’язку з аварійно-відновлювальними роботами в Калуші впродовж дня 6 серпня відсутнє водопостачання.

Як повідомив «Вікнам» заступник директора КП «Водотеплосервіс» Василь Козик, цього разу тут є одразу два пориви. Причому, якщо наприкінці липня водопровід прорвало на ділянці ближче до вул. Малицька (тоді у Калуші через це також понад добу не було води. — Авт.), то цього разу — ближче до політехнічного коледжу, в районі ринку.

За словами Василя Козика, трубі — близько 30 років, вона знищена ерозією. Зокрема, негативно на її стан впливає близькість до «солянки». Від ранку над ліквідацією поривів працюють бригади КП «Водотеплосервіс», причому з випередженням графіка.

Тож, не виключено, що водопостачання буде відновлено не о 21.00, як анонсували, а дещо раніше — розпочати заповнення труби планують близько 18.00.

Загалом від початку літа на цій трубі, враховуючи останні два, вже було п’ять поривів.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.