Після Великодня Івано-Франківщину може чекати нова хвиля COVID-19

Якщо люди не дотримуватимуться карантинних вимог під час святкування, після Великодня може розпочатися четверта хвиля коронавірусу, пишуть Версії з посиланням на WestNews.

Про це попереджають прикарпатські медики. За словами головного імунолога Івано-Франківської області Маріанни Деркач, збільшення кількості хворих може бути помітним уже за тиждень-два після Пасхи.

“На даний час така ситуація є в Україні, що нам бажано обмежити скупчення людей, бо це може призвести до надзвичайно небажаних наслідків. Бо цей британський штам коронавірусу, який зараз є, має високу летальність, на 60 % більше від попередніх штамів, призводить до важкого перебігу, одразу наростання дихальної недостатності. Інколи опускаються руки, бо ми бачимо, що використали всі засоби лікування, але не завжди є той очікуваний ефект”, — розповіла у коментарі Суспільному Карпати Маріанна Деркач.

Аби не інфікуватися, головна імунологиня радить обмежити походи в гості, а людям, які вирішили йти до церкви на Великдень – перебувати на вулиці, у масках та з дотриманням дистанції у півтора-два метри.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.