Марцінків привітав франківчан із півмільярдним кредитом (ВІДЕО)

Сьогодні на позачерговій сесії Івано-Франківської міської ради депутати погодили отримання містом півмільярдного кредиту.

Його планують взяти терміном на чотири роки. Строк погашення кредиту не пізніше червня 2023 року. Відсоткова ставка по кредиту 19,5% річних з можливістю перегляду кожних 6 місяців у разі зміни облікової ставки Нацбанку, але не менше ніж 16% річних, пише Фіртка.

В мерії заявляють, що це буде кредит не проїдання, а розвитку. Натомість експерти розкритикували цей крок.

Міський голова Руслан Марцінків звернувся до жителів міста з цього приводу у відеозверненні, яке опублікував на своїй сторінці у Фейсбук. Він привітав містян з цієї подією.

https://www.facebook.com/100003477463628/videos/2328192167306676/

“Мешканців Івано-Франківська вітаю з гарною подією. Те, що ми планували ще в 2018 році, взяти кредит для Івано-Франківська в сумі 500 мільйонів гривень – сьогодні сесією міської ради було підтримане це рішення. Для чого нам цей кредит? Нам треба добудувати наш міст. Нам потрібно докупити ще комунальний транспорт. У нас в планах сім нових автобусних маршрутів, а також три тролейбусних. Тому для цього ми беремо кредит”, – каже міський очільник.

РЕКЛАМА:

Джерело.