Коли світ приборкає коронавірус: у ВООЗ озвучили терміни

Тедрос Адханом Гебрейесус заявив, що існують інструменти, щоби взяти пандемію під контроль. Але застосовувати їх потрібно послідовно і збалансовано.

Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус розповів, коли світу вдасться взяти пандемію коронавірусу під контроль.

На його думку, ситуація з поширенням інфекції може вирішитися в найближчі місяці. Про це повідомляє пресслужба ВООЗ.

“У нас є інструменти, щоби взяти цю пандемію під контроль упродовж декількох місяців, якщо ми будемо застосовувати їх послідовно і збалансовано”, – сказав глава ВООЗ.

При цьому Гебрейесус зазначив, що стурбований “тривожними темпами” поширення коронавірусу в світі серед вікової групи людей від 25 до 59 років.

Також у ВООЗ відзначають зростання кількості заражених коронавірусом у всіх вікових групах, в яких раніше не спостерігалися великі показники. У деяких країнах змінюються межі вікових груп, найбільш схильних до зараження коронавірусом. Причиною тому називають соціальні контакти.

Як повідомляв Главред, раніше Всесвітня організація охорони здоров’я на три місяці продовжила режим надзвичайної ситуації в глобальній охороні здоров’я через пандемію COVID-19. Як заявили в комітеті ВООЗ, пандемія “все ще являє собою надзвичайну подію і продовжує негативно впливати на здоров’я населення в світі”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.