Мали допуск до засекреченої інформації: в Івано-Франківській області викрили чиновників із подвійним громадянством

В Івано-Франківській області викрили трьох чиновників, які мали подвійне громадянство. Також ці люди мали допуск до інформації з обмеженим доступом, зокрема і в оборонній сфері.

Про це повідомили в СБУ в Івано-Франківській області.

Виявлено паспорт громадянина однієї з європейських країн у заступника директора департаменту облдержадміністрації.

Іноземне громадянство мав і високопосадовець Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області. Його посадові обов’язки передбачали доступ до службової інформації в оборонній сфері.

З паспортом громадянки сусідньої країни ЄС виявилася чиновниця, робота якої була пов’язана з використанням даних інформаційних систем і електронних реєстрів регіонального управління Пенсійного фонду.

“За матеріалами СБУ, викритих біпатридів звільнено із займаних посад. Після оскарження відповідного рішення двома чиновниками, Верховний суд України підтвердив законність їх звільнення з держслужби. Третя порушниця не оскаржувала своє звільнення в судових інстанціях. Тривають заходи щодо вивчення обставин перебування цієї категорії осіб за кордоном”, – йдеться у повідомленні СБУ.

В СБУ також додали, що відповідно до Закону України “Про державну службу”, у випадку встановлення факту наявності в держслужбовця іноземного громадянства, він підлягає звільненню у триденний термін.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.