На похороні воїна священник ПЦУ сказав проповідь, від якої розбіглися священики московського патріархату

На Буковині під час проповіді священника Православної Церкви України Романа Грищука почали розбігатись священники РПЦвУ. Подія трапилась під час похорону українського військовослужбовця Ярослава Карлійчука, вбитого російським снайпером.

Відео розмістила на своїй сторінці журналістка Галина Єреміца. «Отець Роман Грищук, священник ПЦУ, рубанув правду-матку про московський патріархат і московські попи порозбігалися як миші! Слава Україні!!! Героям Слава!!!», – написала вона.

«Його вбив російський агресор, який вдерся на нашу територію. У нашу Україну отці, хто благословив російського агресора прийти сюди зі зброєю. Це патріарх Кирил, який ще тоді сім років тому сказав у посланні до Синоду (РПЦ, – ред.): “Якщо українці сильно не будуть противитись, то русскіє воїни багато крові не проллють”. Згадайте хто благословив початок війни на Донбасі. Де зупинялися найманці Гіркіна – у Слов’янську у Краматорську. В чиїх церквах вони знаходили для себе пристанище? Згадайте у чиїх дзвіницях були їхні бійниці», – сказав священник ПЦУ на похороні.

Він додав, що кожен, хто пройшов АТО знає, яка в «Л/ДНР» була дія московського патріархату.

Після цих слів священники Московського патріархату покинули похорон і пішли геть.

«Треба сьогодні говорити про тих, через яких прийшла війна. Хто організовував хресні ходи і зупиняв наших військових, які йшли боронити нашу країну. Згадайте отці, не йдіть, попросіть пробачення у військового», – сказав священник ПЦУ служителям Моспатріархату, які почали покидали похорон.

Навздогін їм отець Роман Грищук попросив згадати їх як вони не хотіли помолитись у 2014 році за тих воїнів ЗСУ бо «вони братів убивали». «Згдайте і попросіть пробачення і нехай вам буде соромно», – сказав священник ПЦУ.

Він подякував батькам які виховали такого сина-героя і назвав його життя гідним для наслідування, – пише Духовний фронт України.

Читайте також  16-річні юнаки мають негайно повернутися з-за кордону і стати на військовий облік

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.