Пожежа в лікарні на Прикарпатті розпочалась з “ковідного” відділення: евакуювали понад 30 пацієнтів

Усіх евакуйованих хворих переправили до лікарень у сусідніх районах.

Через пожежу у районній лікарні на Прикарпатті, довелося евакуювати 37 пацієнтів.
Займання сталося у місті Долина о 7:30 ранку в одному з корпусів закладу.

Як йдеться у випуску ТСН.12:00, пожежу в лікарні вже ліквідували. Там горів один з корпусів, де розташоване інфекційне відділення з хворими на COVID-19. В корпусі було 37 пацієнтів, 4 з них лежали у реанімації. Усіх довелося евакуювати.

Рятувальники приїхали, як тільки їм повідомили про пожежу, тож обійшлося без потерпілих. Усіх хворих цілими та неушкодженими переправили до лікарень у сусідніх районах.

Займання сталося десь на сходах – це попередньо з’ясували вогнеборці. І оскільки це приміщення старе, вогонь дуже швидко перекинувся на деревяний дах. Гасити полум’я з”їхалися пожежні одразу з кількох сусідніх районів – два десятки спецмашин. Тож вогонь досить швидко локалізували.

За словами надзвичайників, два роки вони перевіряли цей корпус лікарні і виявили чисельні порушення протипожежної безпеки. Чи не одне з них спровокувало сьогоднішню пожежу, стане відомо згодом.

За словами радника голови Калуської районної ради Віталія Крохти, пожежа розпочалася з другого поверху, де розміщувалося “ковідне” відділення, і перекинулася на дах, інформує “Калуш ФМ”.

За даними чиновника, евакуйовано 38 хворих, 4 — переведено в Калуську лікарню, 2 — в Рожнятівську лікарню. В реанімації перебувають 2 людей, 1 — під апаратом ШВЛ. Для забезпечення електроенергією реанімаційного відділення задіяли генератор ДСНС.

Пожежу гасили 17 одиниць техніки та 79 вогнеборців. На місці працюють поліцейські, а також туди приїхав голова ОДА Андрій Бойчук та ще кілька районних чиновників.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.