“Може прийти вірус страшніший за COVID-19”: ізраїльський медик спрогнозував нову пандемію

Через зміну клімату та збільшення населення в світі можливі нові пандемії. 

Держави повинні змінити своє ставлення до медиків та системи охорони здоров’я, бо зараз може прийти нова пандемія, яка буде ще небезпечнішою за коронавірус.

Про це в інтерв’ю виданню gordonua.com розповів медичний директор Першого медцентру Тель-Авіва Юрій Раньков.

За словами медика, люди повинні звикнути до носіння масок та соціальної дистанції, оскільки  COVID-19 може бути не останнім вірусом, з яким стикнеться суспільство.

“Це не останній вірус, який кинув нам виклик. Це не остання пандемія. І наступна може бути значно важчою. Може прийти вірус суттєво отруйніший, ніж коронавірус. Епідеміологи прогнозують нам такий сценарій через зміну клімату і збільшення популяції людей”, – заявив Раньков.

Юрій Раньков також додав, що суспільство повинно відповідальніше ставитись до стану свого здоров’я, а держави мають створити кращі умови для роботи медиків.

“Як я чув, на просторі колишнього СРСР престиж медичної професії дуже впав. На мою думку, або суспільство й уряди цих країн змінять ставлення до лікарів і охорони здоров’я, або почнуть відбуватися сумні ексцеси. Недостатній рівень підготовки медиків та недофінансування галузі призведуть до вкрай небажаних наслідків. Нам дуже пощастило, що вірус не настільки отруйний, що швидко вдалося створити вакцину, що весь світ об’єднався в пошуках виходу. Але цього все ще недостатньо. Якщо ми не засвоїмо уроків і не будемо розвивати національні системи охорони здоров’я, міжнародне медичне співробітництво, попереду на нас чекають великі труднощі”, – сказав Раньков.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.