На поляні під Івано-Франківськом висадили понад 2 мільйони тюльпанів. ФОТО

Підприємець, який першим почав садити тюльпанові поля на Буковині, робить це тепер у Івано-Франківській області.

Понад два мільйони тюльпанів на гектарі землі Олександр Стратійчук висадив неподалік Івано-Франківська, інформують “Вікна” з посиланням на сайт “МБ”.

Чоловік приїхав із Голландії, де працював тривалий час, і в 2005 році вирішив посадити тюльпанове поле. Це була одна з найпопулярніших весняних фотолокацій Буковини. Але все змінив минулий карантинний рік.

Через жорсткі обмеження жодного відвідувача на тюльпанове поле у розважальному комплексі “Троя” не пустили. Чоловіку довелося зірвати мільйони тюльпанів на ділянці розміром півтора гектара.

“ Тюльпанове поле — це був досить прибутковий бізнес. У сезон його відвідувало до 10 тисяч людей щодня. Квітнули тюльпани впродовж двох тижнів. Але щоби висадити тюльпанове поле, щороку витрачав понад 20 тис. доларів. Уклав ці гроші і минулого року, а жодного прибутку не отримав”, — розповідає Олександр Стратійчук.

Олександр Стратійчук садив тюльпани біля Мамаївців там, де були чагарники, сміттєзвалище, прибирав це все, корчував. Змінював ділянки. Востаннє взяв в оренду півтора гектара в розважальному комплексі “Троя” в Кіцманському районі.

Одного року на ділянці зробили карту України з тюльпанів. Наступного разу хотіли запропонувати багато цікавих фотозон. Карантин всі плани скасував.

“Зрозумів, якщо далі будуть такі карантинні обмеження, просто збанкрутую. Жодного відвідувача на запустив. Хоча тепер не розумію, чому це забороняли робити. Можна ж було запускати певну кількість людей із дотриманням карантинних заходів. А так пропало багато грошей і праці”, — каже Олександр.

За словами Олександра Стратійчука, в Івано-Франківській області теж багато хворих, але ситуація трохи інша.

“Я в період карантину часто їздив в Івано-Франківськ і таких жорстких обмежень не бачив. Зрозумів, якщо залишуся ще на рік зі своїм бізнесом у Чернівецькій області, це буде боргова бочка”, — сказав підприємець.

Читайте також  Українцям заборонили садити горіхи й не тільки: чи змусять спиляти дерева

Олександр нікого не звинувачує, каже, що в подібній ситуації опинилося багато підприємців. Але знову садити тюльпанове поле у Чернівецькій області він поки що не планує.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.