Прибирати можна, будувати — поки ні. У Калуші розчистили нову ділянку для будівництва. ФОТО

На розі вулиці Олени Пчілки та проспекту Лесі Українки розчищають територію від чагарників та сміття.

Про це йдеться в дописі на Facebook-сторінці “Калуш Урбаністичний”:

“На даній території розташовані одразу дві земельні ділянки (перша ділянка площею 0,1000 га з кадастровим номером 2610400000:08:014:0011 та друга ділянка площею 0,0727 га з кадастровим номером 2610400000:08:014:0012)

На цих ділянках запланована громадська забудова (відповідно до рішення Калуської міської ради «Про надання дозволу на розробку проекту детального планування території щодо зміни цільового призначення земельних ділянок для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови на вул. О. Пчілки, 71-а та вул. О. Пчілки, 71-б в м. Калуші»).

До сих пір на кадастровій карті цільове призначення обох земельних ділянок залишається попереднім (02.01 Для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) для будівництва і обслуговування житлового будинку господарських будівель і споруд). Проте, рішення КМР від 25.06.2020 року є підтвердженням факту зміни попереднього цільового призначення на громадську забудову. Власне, під визначенням”громадська забудова” дуже часто втілюються проєкти зі спорудження житлово-комерційних споруд (хоча для них і існують свої категорії). Найближчим часом вже можна буде побачити, які реальні плани у власника цих земельних ділянок”, — йдеться у дописі.

Земельні ділянки на вул. Олени Пчілки мають двох власників. Так, у червні 2020 року Калуська міська рада надала дозвіл на розробку проєкту детального планування території щодо зміни цільового призначення земельних ділянок для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови за заявами їхніх власників — Руслани Кірілової, мешканки міста Калуша, і Михайла Кирилова, мешканця міста Києва.

Як повідомив «Вікнам» головний архітектор міста Роман Кузик, станом на 5 квітня на розгляд міської ради проєкт детального планування території не поданий і поки невідомо, що тут планують збудувати. Це означає, що цільове призначення земельних ділянок не змінено і залишається попереднім (приватна ділянка). Власники земельних ділянок можуть їх прибирати, а приступати до будівництва — поки що ні.

Читайте також  Ця жінка народила 9 синів поспіль, а тепер чекає на 10-го: лише хлопчики

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.