Анестезіолог розповів, на які штами діє вакцина від коронавируса

Сергій Дубров також спрогнозував, коли буде пік захворюваності.

Анестезіолог розповів, на які штами діє вакцина від коронавируса

Анестезіолог Сергій Дубров в ефірі програми “Сьогодні День” на каналі “Україна 24” розповів про рівень вакцинації в Україні, спрогнозував, коли відбудеться пік захворюваності, а також розповів, на які штами впливає вакцина.

“До яких показників може дійти – залежить від нас з вами. Ми бачимо цифри, це рекорди в порівнянні з листопадом, коли був пік. Але ми бачимо поліпшення ситуації в західних регіонах, пік уже пройшов, кількість нових пацієнтів менше. З огляду на інкубаційний період, ми чекаємо максимального зростання протягом 1-2 тижнів “, – сказав Дубров.

Лікар зазначив, що вакцина ефективна проти британського вірусу, а вплив на інші штами поки ще не вивчено.

“Якщо говорити про британського вірус, наукові дослідження показують ефективність прекваліфікована МОЗ вакцин. Що буде з іншими мутованими вірусами – складно сказати, але на сьогоднішній день дослідження, які проводяться, показують, що переважна більшість нових хворих громадян України інфіковані саме британським вірусом, так що всі три вакцини, зареєстровані в Україні, допоможуть. за темпами вакцинації – на вчора було вакциновано майже 20 тис. осіб, це досить непоганий показник, якщо взяти статистику по світу, то з 200 країн світу Україна знаходиться в першій половині “, – сказав Дубров.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.