“Закрийте на*** Львів”: через критичну ситуацію з коронавірусом лікарка звернулася до президента

Лікарка, котра у Львові лікує хворих на коронавірус, звернулась до президента Володимира Зеленського та міського голови Андрія Садового з вимогою закрити місто на надзвичайний стан через спалах COVID-19. 

Про це Любов Зановяк повідомила на своїй сторінці у Facebook.

“Хочу в цей непростий час застерегти вас, щоб ви сиділи вдома, менше контактували. Щоб ви просто розуміли, що ніколи, ні за які гроші ви не купите здоров’я своїм близьким. І це не треба, щоб хтось був хворий із високою температурою. Перебіг хвороби проходить дуже підступно. Звичний коронавірус зараз – це найпростіше, бо ми маємо штам британського вірусу, який є у Львові та Івано-Франківській області”, – повідомила лікарка.

Любов Зановяк зазначила, що новий штам коронавірусу є дуже небезпечним і від нього помирають навіть молоді та здорові люди.

“Я звертаюсь до головних лікарів, президента, мера: закрите на*** Львів на надзвичайний стан. Тому, що швидкі постійно привозять людей. Хворих не встигають підключати до кисню і вони помирають. Кров згущується – людина просто перестає жити. І все! На днях, у суботу, померла наша медсестра. Вона молода жінка, котра ніколи ні на що не хворіла. Вона просто померла. І це – медик, людина поінформована, яка розуміє, як себе поводити у такій ситуації”, – сказала Любов Зановяк.

Також жінка звернулась до тих, котрі нарікають на фінансові втрати через карантин.

“Якщо хтось переживає за комунальні послуги, за якусь ще х***, то сидіть на холодному чаї і на чорному шматку хліба. Переживіть той період і потім будете їздити за кордон, гуляти з дітьми. Головне, щоб було з ким гуляти і з ким їздити. Бо на сьогоднішній день ситуація плачевна. Якщо хтось не вірить новинам в Інтернеті, на телебаченні. То я сьогодні тут перебуваю у центрі всіх подій, перед восьмою лікарнею. Схаменіться, сидіть вдома, нікуди не виходьте”, – зазначила Любов Зановяк.

Читайте також  Йшов на поправку і його готували до виписки, але його стан погіршився – У Франківську від COVID-19 померла ще одна людина

Лікарка розповіла, що її мати також захворіла ймовірно на британський штам коронавірусу, якого не змогли підтвердити тести.

“Мама збила температуру і більше її не було, а на п’ятий день у неї почалось двобічне ураження легень. У мами сатурація у крові була 65. Гуляйте у масці: і не на бороді чи ще десь там. Звертаюсь до влади – штрафуйте за відсутність масок. Бо швидкі приїжджають одна за одною. Виписують одиниці. У лікарні багато помирають. Помирають одне за одним. Я боюсь невідомих номерів, які телефонують, щоб вони не сказали “все – забирайте”, – зазначила жінка.

Лікарка закликала людей ходити не у медичних масках, а у – респіраторах. Також потрібно носити рукавиці та користуватись антисептиками.

“Потрібно постійно міряти сатурацію. Бо те, що людина хвора, вона навіть може не відчувати. Легені не болять, вони просто згорають. Згущується кров і все”, – каже Любов Зановяк.

Лікарка закликала пожаліти медиків, які змушені постійно працювати. Вона зазначила, що за таких умов лікарів уже скоро може забракнути.

Додамо, що 30 березня Любов Зановяк повідомила про смерть матері ймовірно від британського штаму коронавірусу.

“Не стало тебе, мамо. Вічна пам’ять”, – написала лікарка.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.