Нові правила! Придбати “євробляху” можна на аукціоні: як розмитнити конфісковане авто. Українці здивовані

Потрібно пройти низку процедур.

Як відомо, в Україні конфісковані за порушення митних правил автомобілі держава повторно продає на аукціоні OpenMarket (СЕТАМ).

Міністерство юстиції України на своїй сторінці у Facebook розповіло, як зареєструвати придбаний на аукціоні автомобіль на “єврономерах”.

Перш за все, перед купівлею митного конфіскату вам, як покупцю, потрібно знати наступне:

до стартової ціни лоту вже внесені всі податки та збори (обов’язкові платежі), що підлягають сплаті під час переміщення транспортного засобу через митний кордон України. Тобто, купуючи митний конфіскат на нашому аукціоні, ви автоматично сплачуєте усі обов’язкові платежі для розмитнення;
перед купівлею будь-якого майна ви можете зв’язатися зі зберігачем та домовитися з ним про огляд обраного вами лоту. Інформацію про зберігача можна дізнатися на вкладці “Порядок та умови”, пункт “Порядок ознайомлення з майном”.

Реєстрація придбаного таким чином авто включає наступне:

в разі перемоги на аукціоні, покупець платить всі необхідні платежі, після чого Державна виконавча служба протягом п’яти робочих днів складає акт про проведення електронних торгів;
отримавши акт, необхідно звернутися в митницю для оформлення довідки про сплату всіх платежів для розмитнення;
за наявності акта про проведені торгів і довідки від Держмитслужби, можна зареєструвати автомобіль в сервісному центрі МВС.

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.