В Україні ніхто не вимагатиме сплати податків від громадян, які їх вже сплатили за кордоном, – Олексій Любченко

Українці, які одержують іноземні доходи, мають лише подати декларацію про майновий стан і доходи.

Про це в інтерв’ю виданню «Гордон» розповів голова Державної податкової служби Олексій Любченко, повідомили на сайті відомства.

«Загальне правило просте: з доходів, які одержують українські громадяни, сплачуються податки. Не важливо де. У нас є підписані угоди про виключення подвійного оподаткування абсолютно з усіма країнами, де працюють наші люди. Якщо наші громадяни сплатили податки за кордоном, наприклад, у Польщі, Угорщині, Португалії або деінде, в Україні вимагати з них податки ніхто не має права. Єдине, що вони мають зробити, – це подати податкову декларацію».

У податковій додали, що якщо українці сплатили податок на дохід за кордоном, то вони мають надати підтверджувальні документи, і тоді вони не сплачуватимуть податки ще й в Україні.

Як розповів генеральний директор Baker Tilly Ukraine Олександр Почкун, доходи заробітчан оподатковуються за особливими правилами.

Якщо українець працює в країні, з якою підписано спеціальну угоду, то після приїзду в Україну потрібно заповнити декларацію і компенсувати тільки податкову ставку. Наприклад, у Болгарії прибутковий податок становить 10%. Якщо з нею підписано спеціальну угоду, то в Україні потрібно буде доплатити податок у розмірі 9,5% (в Україні прибутковий податок із військовим збором становить 19,5%). Ті заробітчани, які отримують дохід нелегально, змушені будуть платити податок в Україні за повною ставкою. Щоправда, багато трудових мігрантів не платять податки ані в тій країні, в якій заробляють гроші, ані за місцем реєстрації. Також важливо зазначити, що сплачені в бюджет податки – гроші на зарплати медикам, на утримання шкіл, на ремонт доріг тощо.

Варто зазначити, що обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи, а також сплати податків і зборів визначений ст. 67 Конституції України.

Читайте також  Лікарняних більше не буде: медреформа дійшла і до цього

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.