Україна може стати найбільш постраждалою від COVID-19 країною, – Голубовська

Україна може стати світовим лідером із захворюваності на коронавірус.

Україна може стати найбільш постраждалою від COVID-19 країною, – Голубовська

Таку заяву в бліцінтерв’ю OBOZREVATEL зробила провідна інфекціоністка МОЗ України Ольга Голубовська. “Ми стали найбільш постраждалою країною від такого вакцинокерованого захворювання, як кір. Ми увійшли в лідери з кору. І я запитую: а чому ми з іншого інфекційного захворювання не можемо вийти в лідери?” – сказала вона.

Як констатувала Голубовська, “національна безпека в плані біобезпеки протягом останніх 5 років пережила радикальне руйнування”.

За її словами, вакцинація – лише частина цілого комплексу заходів, які повинні здійснюватися в країні для боротьби з небезпечними інфекціями. “Це одна зі складових частин. А проведення протиепідемічних заходів? Ми ж взагалі нічого не проводимо. Я дивуюся, що воно тільки зараз вдарило”, – зазначила медикиня.

Голубовська нагадала про ситуацію з епідемією кору в Україні, коли урядом не було враховано “законів розвитку інфекційного процесу”.

“У нас чотири роки страшної епідемії кору йшли поряд із процесами вакцинації. У нас повно вакцинованих хворіло, тому що є закони розвитку інфекційного процесу, і ними треба керуватися, коли впроваджуються якісь масові заходи. Повна відсутність роботи у вогнищах”, – підкреслила вона.

Голубовська додала, що ситуацію з епідемією коронавірусу в країні погіршує той факт, що в Україні немає головного інфекціоніста, а також соціальна криза. “Ми єдина країна, де немає головного інфекціоніста під час епідемії. У нас у населення соціальна криза, тому інфекції важче супроводжуються і важче протікають. У нас злиденне населення, крім великих міст. То що ви хочете?” – зауважила вона.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.