“Поставили неправильний діагноз”: хлопець 16 років боровся не з тою хворобою (відео)

На Львівщині Володимир 16 років лікував хворобу, якої в нього не було. Ще з дитинства він опинився в інвалідному візку і кардинально змінила життя хлопця, телепередача. В хлопця є всі шанси знову ходити.

Про це повідомляється у відеосюжеті “Свідок” телеканалу НТН.

Володимиру 18 років, 16 з яких хлопець жив майже нерухомо, в інвалідному візку.

“В 2 роки і 3 місяці, почала ножка іти на бік, ручка іти на бік, і йому важко було ходити. Вже і по сходам тоді було важко, десь до 7 років то тривало”, – розповідає мама хлопчика Ірина Приріз.

Тоді лікарі поставили хлопчику діагноз: дитячий церибральний параліч, а дитині ставало лише гірше. Все змінилось коли мати юнака побачила по телевізору передачу про дівчинку зі схожими симптомами. Жінка зв’язалася з цією родиною.

“Я подзвонила до неї, вона сказала: “Як добре, що ви до мене подзвонили, моя дитина прооперована, вона ходить”. І ми почали шукати діагноз”, – розповіла мати хлопчика.

Медики ретельно обстежили Володимира і діагностували: торсійну дистонію. Це рідкісне спадкове захворювання. Чому 16 років тому, дитині поставили неправильний діагноз, залишається загадкою.

“Діагностика є дуже важкою, цього захворювання. І воно маскується під інші захворювання неврологічні. Тому можливо не відбулась ця діагностика, не було достатньо клінічного матеріалу, щоб щось віддеференціювати”, – коментує “промах” своїх колег завідувач травматології Львівської міської дитячої лікарні Галина Гачкевич.

Хлопця почали лікувати по новому, вже після першого прийому препаратів відчув значне покращення.

“За дві години ми побачили ефект. В нього були ручкі скручені, ножки до середини, повністю не чітка мова, а коли він ті таблеточки випив то ручки розслабились, ножки розслабились”, – розповідає мати дитини Ірина.

Читайте також  Солдатський поцілунок: відео українського військовослужбовця-гея викликало бурхливе обговорення в Мережі

Волоі провели складну операцію на стопах.

“Є деформація кісток, за рахунок того, що довго м’язи не працювали, деформувались кістки. Довелось вирівнювати не тільки м’язи і зв’язки, але й кістки так само”, – коментує медик.

“В нього з’явились перспективи стати і ходити. Тому першим етапом ми вирішили робити стопи, там була значна деформація стоп. Ми йому зробили реконструкцію обох стоп”, – розповіла Галина Гачкевич.

Хлопець вже говорити і розповідає, що хоче стати найкращим воротарем в світі. Також, мріє поїхати до Києва на стадіон НСК “Олімпійський”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.