“Воює з 2014 року”: потяг відрізав ноги учаснику АТО, потрібна допомога

Допомоги потребує учасник бойових дій з Черкащини Олександр Головатий, якому на київському вокзалі потяг відрізав ноги.

Про це повідомляє черкаське видання “Zmi.ck.ua” з посиланням на Facebook Віталій Баранов.

Також, у Facebook волонтерка з Черкас Оксана Циганок, просить у небайдужих біотуалет, яких необхідний постраждалому.

Олександр сам з Черкащини, смт. Маньківка. Чоловік має сина, розлучений. Мешкає з матір’ю пенсіонеркою, яка продовжує працювати в бібліотеці.

“Саша воює з 2014 року, пішов добровольцем, з 2015 офіційно у штаті ЗСУ. Цього разу він їхав на свою сьому ротацію, але через київські пробки запізнювався на потяг. Пам’ятає, як швидко йшов по перону, боліла голова, потім пустота і опам’ятався на колії з відірваними ногами, знову знепритомнів. Причиною трагедії стали у тому числі численні контузії, нелікований посттравматичний синдром”, – написав у Facebook Віталій Баранов.

Як розповів чоловік, стан у Олександра важкий. Чоловік втратив багато крові, знаходиться у реанімаційному відділені 17 лікарні. Алкоголю у крові постраждалого не виявлено.

“Лікарня, за нашим наполяганням, забезпечила його реанімаційними матеріалами та препаратами. Вчора, через 10 днів після операції, його без обох ніг, з ампутацією до середини бедра відправили додому, винесли сестрі, яка приїхала з чоловіком забрати. Як буде проходити лікування усім наплювати. Вчора до нього, крім сім’ї та волонтера Івана, не навідувався ніхто, а сьогодні із районної лікарні смт. Маньківка обіцяли надіслати лікаря для огляду. Місцева влада навіть не знає, хто він, де живе та який його стан. Якщо маєте можливість приділити увагу, допомогти з переобладнанням квартири на другому поверсі панельної п’ятиповерхівки, надати гігієнічні засоби – зробіть це”, – доповнив Баранов.

Також Віталій Баранов опублікував номер картки для допомоги самому потрерпілому.

Читайте також  Обвал рубля: чи вплине на Україну і які санкції чекають РФ

Картка ощадбанку 5167 8031 0468 7798 Головатий Олександр Олександрович.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.