Школярі влаштували танці на кладовищі, батьки скаржаться на цькування

У Волинській області підлітки влаштували на кладовищі танці й фотосесію з портретами померлих людей, а потім опублікували відповідне відео в соцмережі TikTok.

Пізніше деякі з них на камеру перепросили за свою поведінку, проте поліція все ж внесла дані про цей інцидент в до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею наруга над могилами, детальніше – в матеріалі OBOZREVATEL.

Влаштували розваги на кладовищі

У скандал потрапили учні школи № 25 міста Луцька. На кадрах, які виявили в мережі, одна з дівчаток танцювала прямо на могилі, а її знайомі фотографувалися з портретом померлої людини.

Пізніше в мережу потрапили відео, на яких підлітки просять вибачення, назвавши перед цим свої імена.

Катерина Дмитрук

Дівчина сказала, що це вона виклала відео в TikTok і їй соромно за свій вчинок. Також вона попросила вибачення за свою подругу, яка влаштувала танці, але не назвала її імені.

Данило Ващук

Хлопець зізнався, що це він фотографувався зі знімком померлого чоловіка, і заявив, що “зрозумів свої помилки”.

У школі “відхрестилися”, а батьки скаржаться на ЗМІ

В управлінні освіти Луцької міськради знають про цей ролик, проте відмовилися коментувати вчинок підлітків і порадили звертатися до директора школи.

У школі № 25 заявили, що на кладовищі були присутні ще й діти з інших навчальних закладів. Водночас їхні підопічні нібито тільки фотографувалися, а дівчинка, яка танцювала на могилі, у них не вчиться.

Також там зазначили, що інцидент стався у вихідний день, тому школа нібито ні до чого. Як вдалося з’ясувати OBOZREVATEL, учні, які “відзначилися”, раніше вже потрапляли “на олівець”.

Батьки підлітків незадоволені. Одна зі співробітниць цієї школи розповіла, що з дорослими вже провели бесіду: “Вони тепер скаржаться, що в пресі занадто велику увагу приділяють цій події, а їхніх дітей тепер нібито цькують у школі через такий вчинок”.

Читайте також  Школярі в Івано-Франківську таки будуть їздити безкоштовно до 21 години

У поліції Волинської області повідомили, що відомості про цей факт внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 297 Кримінального кодексу України (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого).

Ходила до церкви і любить спорт

Як видно зі сторінки Каті в соцмережах, дівчинка любить тварин, особливо поні. Разом із друзями зі школи вона відвідує спортивні секції та музеї. У школярки навіть є фото, як вона причащалася в церкві і пірнала в ополонку на Водохреще.

Дівчинка займалася плаванням і публікувала фото з тренувань у басейні, вона писала, що це її “життя, біль і любов”.

Правда, серед таких милих фотографій є одна, де дівчинка з двома подружками сидить на якомусь узвишші поряд із похоронним вінком. Таке враження, що компанії вже давно подобаються прогулянки, пов’язані з кладовищами.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.