Вже з 1 грудня: зросте максимальний розмір допомоги безробітним до 7 412 гривень

В Україні з 1 грудня слідом за зростанням прожиткового мінімуму зросте максимальний розмір допомоги безробітним.

На даний час допомога становить 7 108 гривень, тобто чотири прожиткові мінімуми. Однак після індексації ця сума виросте до 7 412 гривень.

Як відомо, в березні 2019 року Кабмін планує перерахувати всі виплати з урахуванням зростання зарплат і інфляції.

У 2019 українців чекає підвищення зарплат.

Найбільше пощастить працівникам двох сфер – аграрної та медичної.

Існує дуже серйозний попит на фахівців з сільського господарства з боку агрохолдингів, і в наступному році вони планують активно залучати працівників. Середні зарплати в галузі можуть досягти 20-25 тис.

Це підвищення окладів може стати рекордним за останні роки – складе 63%. І це при тому, що в 2018 році середній рівень зарплат в сільському господарстві і харчовій промисловості виріс майже вполовину: він перевищив 15 тис. грн. і вирівнявся з заробітками в транспортній галузі та в закупівлях.

Схожа ситуація і в медицині: там також не вистачає фахівців, тому їх будуть заманювати новими окладами. За найбільш песимістичними прогнозами, в 2019 році зарплати підвищать на 44%, а за оптимістичними – на всі 60%. За підрахунками експертів, середній дохід людини в білому халаті досягне 18-20 тис. грн. Зрозуміло, все це стосується приватної медицини. При цьому максимальні доходи будуть набагато вище.

У той же час, за словами HR-експерта, стабільно високим залишиться попит на робочі спеціальності: сантехніків, електромонтажників, фахівців з обладнання, інженерів. За її словами, в наступному році їх середні оклади закріпляться на 17 тис. грн.

При цьому, в банківському, аграрному, медичному та інших ключових напрямках як і раніше потрібні розумні керівники. І їм також планують серйозно підвищити зарплати.

Читайте також  Закон для “євробляхерів” посилили: Рада прийняла остаточне рішення

За словами експертів, в 2019 році у найбільш високооплачуваних фахівців, топ-менеджерів зарплати можуть вирости ще на 20-25%. Навряд чи вони будуть нижчими еквівалента 1000 доларів (або 28 тис. грн.).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.