“Бували важкі дні, бували легші”: ситуація у медзакладах Прикарпаття

На Прикарпатті найбільш критична епідемічна ситуація спостерігається у Яремчі, Надвірнянському, Косівському, Коломийському районах, а також в Івано-Франківську. Про це повідомив головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук під час брифінгу за підсумками засідання комісії ТЕБ та НС в ОДА.

Кореспонденти Суспільного Карпати поспілкувалися з керівниками лікарень, які майже повністю заповнені хворими на коронавірусну інфекцію, пише Фіртка.

Про те, як та в яких умовах вони рятують життя пацієнтам, читайте далі.

Яремчанська центральна міська лікарня

Директор медзакладу Олександр Соколюк розповідає, що станом на ранок 13-го березня у реанімації лежать троє пацієнтів. Одного хворого сьогодні перевели до Івано-Франківська. Загалом на лікуванні із коронавірусною інфекцією перебуває 68 людей.

“Кисень подається безперебійно усім, хто його потребує. Кисень нам привозять щодня. Робота налагоджена. На даний момент проблем у медзакладі немає”, – каже Олександр Соколюк.

Богородчанська районна лікарня

За словами генерального директора лікарні Івана Коляджина, сьогодні у їхньому медзакладі є 187 пацієнтів з COVID-19. З них 170 лікують у корпусі, решта – 17 – у мобільному госпіталі. Це хворі з Івано-Франківська, Тлумацького та Богородчанського районів.

“Вчора у нас була виписка. І вже є близько 50 резервних місць у самій лікарні для тяжкохворих. Проте є деякі проблеми із постачанням кисню. Поки його вистачає, але ситуація напружена. Багато споживається кисню. Поки справляємося. Ліками для хворих на COVID забезпечені”, – розповідає Іван Коляджин.

Верховинська центральна районна лікарня

Станом на ранок 13-го березня у Верховинській лікарні перебувало 40 пацієнтів з коронавірусною інфекцією. П’ятеро тяжкохворих – в реанімації. Про це повідомила медична директорка Наталія Федінчук. За минулу добу в медзаклад поступило двоє пацієнтів з Верховинського району.

Читайте також  Ситуація з Covid-19 погіршується: лікар пояснила, як зупинити епідемію в Україні

“У нас вчора померло двоє пацієнтів, які перебували на апаратах ШВЛ. Один із Косівського району, інший із Коломийського. У нас вісім пацієнтів з інфекційного відділення на кисневих концентраторах. У реанімації пацієнти із стабільно тяжким станом. Із них троє із Косівського району, двоє – з Верховинського. Іногородніх пацієнтів – шестеро. В основному хворі з Косівщини та Коломийщини”, – розповіла Наталія Федінчук.

Загалом у медзакладі розгорнули 60 ліжко-місць, десять із них – реанімаційні. Також, за словами медичної директорки, з 19-го лютого до 13-го березня у медзаклад ушпиталили 87 пацієнтів із коронавірусом.

“Бували важкі дні, бували легші. Один день поступало до шести пацієнтів, в інші – не було зовсім або один. Десятеро пацієнтів, які поступило в лютому, ми вже виписали”, – каже лікарка.

Надвірнянська ЦРЛ

У Надвірній в лікарні зайняті 127 ліжок. 12-го березня звільнилося близько 20 ліжок. Заступник генерального директора закладу Іван Меланюк каже, що стан більшості пацієнтів середньої важкості.

“Ситуація покращилася. Вчора була виписка пацієнтів і вона переважала поступлення хворих. У кожному відділенні є по одному-два тяжкохворих. Звільнилися ліжко-місця, то ми можемо приймати з інших районів хворих. Поки ситуація із заповненістю дозволяє це зробити”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.