Вчителька з Івано-Франківщини стала учасницею проекту «Football for everyone»

Вчителька фізичного виховання із Івано-Франківщини увійшла в 45-ку учасників проєкту «Football for everyone» від Klitschko Foundation.

45 вчителів фізичного виховання та тренерів з усієї України стали учасниками «Football for everyone» — проєкту для вчителів/ок фізичного виховання та тренерів/ок, який покликаний боротися з гомофобією, трансфобією та дискримінацією через спорт та футбол, зокрема. Проєкт реалізовував Klitschko Foundation в межах місяця Football v Homophobia Month of Action, який ініційований організаціями Fare Network і Football v Homophobia.

Оксана Касько, яка працює у Івано-Франківському державному коледжі технологій та бізнесу, стала однією із учасників проєкту.

На проєкті протягом 9 днів учасники прослухали 4 лекції від спікерів:

«Гомофобія та трансфобія як соціальне явище» від Михайлини Скорик, журналістки та авторки онлайн-курсу «Як писати про ЛГБТ: курс для журналістів»;
«Гендерна рівність» від Катерини Макаревської, спортивної журналістки журналу «Гендер в деталях»;
«Sport Media LGBT+ та інклюзивні тренерські методики» від Лоу Енглфілд, директорки Football v Homophobia ( на англійській мові з перекладом);
«Боротьба з гомофобією та трансфобією» від Марії Гречаник, практикуючого психолога ГО «Київ Прайд».
Також учасники мали зустріч в онлайн-форматі зі спортсменками аматорського жіночого футбольного клубу «NRG» — Інною Дідич та Марією Гончарук.

А ще взяли участь у 3-ох заняттях, на яких вирішували практичні кейси пов’язані із дискримінацією на основі гендерної ідентичності та сексуальної орієнтації, обговорювали ситуації з власного досвіду, виконували вправи на тему «мова ворожнечі».

Після навчальної частини проєкту кожен учасник реалізував свій власний локальний проєкт — це тренінги, які учасники та учасниці провели для своїх учнів та учениць в онлайн- чи офлайн-форматі (в залежності від епідеміологічної ситуації в регіоні).

Оксана Касько якості власного локального проєкту реалізувала тренінг для своїх учнів та учениць. Під час проєкту вони обговорили теми дискримінації за різними ознаками, зокрема і у спорті.

Читайте також  “Кинув їй у голову стільцем та завдав кілька ударів гострим предметом”: з’явилися шокуючі деталі нападу на вчителя у школі

Про свою участь у проєкті Оксана Касько каже: «Молоде покоління і загалом українці вже живуть європейським життям, а в поняттях та знаннях дискримінації ще не дуже обізнані. Власне, тому я і подалась на проєкт, щоб отримати знання з цієї теми і потім передати їх своїм вихованцям. На проєкті мені випала нагода отримати великий багаж знань щодо ЛГБТ-спільнот, гендерної рівності та дискримінації. Для своїх студентів я провела тренінг та тему гендерної рівності і запросила спікерів, які напряму пов’язані з цією проблемою і працюють над її вирішенням у нашій місцевості. Я вірю, що ті знання, які отримали мої вихованці, доможуть розширити їхній світогляд».

Для довідки:

Klitschko Foundation — благодійна організація, що розвиває громадянське суспільство в Україні. Через неформальну освіту підлітки і молодь опановують навички XXI століття, впроваджують здоровий спосіб життя, стають екологічно свідомими, вчаться проєктного підходу у житті, навчанні та у майбутній професії. Випускники проєктів організовують освітні заходи для однолітків та колег, таким чином стають амбасадорами змін у своїх громадах.

Football v Homophobia — це міжнародна ініціатива, яка створена для боротьби з дискримінацією за ознакою гендерної ідентичності та проявів сексуальної орієнтації на всіх рівнях футболу.

Fare Network — організація, що складається з мережі НУО, спортивних клубів та груп вболівальників, спрямована на боротьбу з усіма формами дискримінації на всіх рівнях спорту, виступаючи проти расизму, гомофобії, ультраправого націоналізму та дискримінації людей з інвалідністю.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.