Можна оглухнути: учені заявили про нову небезпеку коронавірусу

SARS-CoV-2 змушує організм виділяти цитокіни, що можуть бути токсичними для внутрішнього вуха.

Зараження коронавірусом має безліч наслідків для організму – від втрати смаку і запаху до пошкодження органів. Тепер додалася ще одна проблема.

Британські вчені виявили, що Covid-19 може викликати раптову і постійну втрату слуху, пише The Guardian.

Повідомляється, що 45-річний пацієнт з астмою потрапив в реанімацію з підтвердженим діагнозом коронавірус і лікувався, зокрема, Ремдисивіром і внутрішньовенними стероїдами. За тиждень після виписки з реанімації у нього з’явився тинітус (дзвін у вухах), а потім — втрата слуху в лівому вусі.

За словами експертів, ніякі з призначених пацієнтові ліків не могли привести до погіршення слуху. Сам хворий проблем зі слуховими проходами або барабанними перетинками раніше не мав.

Подальші дослідження показали, що у чоловіка спостерігалося сенсоневральне зниження слуху в лівому вусі. З частковим успіхом це лікували стероїдами.

Доктор Стефанія Кумпа припускає, що SARS-CoV-2 “потрапляє в клітини внутрішнього вуха і викликає їхню загибель або змушує організм виділяти цитокіни, які можуть бути токсичними для внутрішнього вуха”.

Подібний випадок втрати слуху у пацієнта з коронавірусом є першим на території Британії. Водночас чимало подібних повідомлень надходять з інших країн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.