Український медик повідомив, коли закінчиться пандемія COVID-19: нас чекає третя хвиля

Активна фаза пандемії коронавірусу завершиться до літа, але восени нас чекає ще одна хвиля, хоча вона буде слабкіше другої.

 

Таку думку озвучив медик з Харкова Андрій Волянський на своїй Facebook-сторінці.

Лікар зазначає, що за останній час кількість летальних випадків від коронавірусу у світі зменшилася.

“Протягом останніх 20 днів кількість щоденних летальних випадків у світі, пов’язаних з covid, зменшилася до 10 тисяч. У березні можна очікувати подальше зниження до 8 тисяч на добу, у квітні – до 6 тисяч. У травні я припускаю різкий спад кількості смертей – до 2-3 тисяч і менше. Причин 3 і вони очевидні”, – написав Волянський.

Медик називає три причини спаду захворюваності COVID-19:

Природний імунітет. За офіційними даними у світі інфіковано 1,5% населення, в найбільш постраждалих локаціях – близько 10-12%. Реально ця цифра в 5 і більше разів вище. Тобто в США не 9% інфіковано, а 45%.
Штучний імунітет. На сьогодні у світі вакциновано 280 мільйонів, до 1 червня ця цифра зросте до 1 мільярда осіб або 13% населення Землі.
Закінчення холодного сезону в Північній півкулі.
“Зрозуміло, що протягом всього 2021 року будуть і нові випадки, і нові летальні випадки. Восени почнеться третя хвиля, яка буде набагато слабкіше другої. Але активна фаза пандемії завершиться до літа”, – резюмував лікар.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.