Третя хвиля коронавірусу: з 13 березня в Польщі запроваджують нові карантинні обмеження

Польський уряд прийняє нові рішення щодо посилення карантину, адже кількість хворих у країні збільшується. У лікарнях збільшується кількість зайнятих ліжок та апаратів штучної вентиляції легенів. Уряд вже підготував відповідні ресурси для цього варіанту розвитку епідемії.

У 9 воєводствах відкриваються нові резервні лікарні, щоб кожен пацієнт отримував медичну допомогу. Ситуація особливо складна у Вармінсько-Мазурському та Поморському воєводстві. Тому уряд вирішив посилити правила безпеки на Помор’ї та поширити обмеження на Вармінсько-Мазурське воєводство.

Про це сьогодні, 5 березня, під час прес-конференції заявив Міністр охорони здоров’я Адам Нєдзельський, передає “Це моя Україна“.

Нові правила діятимуть з 13 по 20 березня. Значною зміною стане запровадження змішаного навчання в 1-3 класах початкових шкіл цих регіонів. В інших воєводствах діючі правила безпеки будуть продовжені до 28 березня.

“На жаль, тенденції, які ми отримали останніми днями, продовжуються. Сьогодні кількість нових справ знову перевищує 15 000, а саме 15 250 нових справ. Це означає, знову ж таки, понад 3000 робочих місць. більше випадків, ніж тиждень тому, — заявивзаявив міністр у в програмі “Тліт”.

Він додав, що порівняно із середою ця цифра менша, але ви повинні порівняти це із ситуацією, яка була тиждень тому.

 

Правила, що діють у Поморському та Вармінсько-Мазурському воєводствах з 13 по 20 березня:
З понеділка, 15 березня, учні зможуть навчатися у змішаному, тобто гібридному режимі. Деякі учні даної школи зможуть навчатись стаціонарно, а деякі — дистанційно. Директори шкіл протягом наступного тижня вирішать, якою мірою учні наймолодших класів повернуться до денної форми навчання.
Крім того, свою діяльність повинні призупинити:

басейни (крім плавальних басейнів в організаціях, що здійснюють медичну діяльність);
сауни, солярії, турецькі лазні, салони для схуднення, казино;
готелі;
торгові центри — за винятком продуктових магазинів, аптек, магазинів хімії та косметики, книжкових магазинів, газетних кіосків, зоомагазинів та будівельних магазинів;
у торгових центрах, як і раніше, зможуть надаватися перукарські, оптичні, банківські, пральні послуги;
театри, музеї, картинні галереї;
кінотеатри (заборона на показ фільмів також поширюється на культурні центри);
гірськолижні траси;
фітнес-клуби та спортзали;
спортивні споруди (вони можуть функціонувати лише для потреб професійного спорту та без участі громадськості).
У всіх інших регіонах Польщі залишаються ті ж самі обмеження і правила, які діють сьогодні. Проте вони також будуть продовжені до 28 березня.

Читайте також  Для прикарпатських рибалок склали карту місць, де не можна ловити рибу

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.